‘İşadamları asker fabrikalar kaledir’

904

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programına kişiye özel davet ile katılan Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, Türkiye’nin bir ekonomik savaş içerisinde bulunduğunu, işadamlarının asker, fabrikaların ise kale olduğunu söyledi.

“ALINAN TEDBİRLERLE EKONOMİZ YENİDEN ŞAHA KALKACAK”
Bakan Albayrak’ın Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde düzenlenen toplantıya katılan Güral, Bakan Albayrak’ın programın ana mesajlarını dengelenme, disiplin ve değişim olarak açıkladığını belirtti.
Bakan Albayrak’ın, mali disiplinden kopulmayacağını, rasyonel hedeflerin olduğunu, 2021’e kadar ekonomide toparlanmanın devam edeceğini, 3 yıllık enflasyon, işsizlik ve büyüme hedeflerini duyurduğunu dile getiren Güral, şu değerlendirmelerde bulundu: “Devlet yetkililerimizin aldığı tedbirlerle ekonomimizin yeniden şaha kalkacağına inanıyorum. Gerek, Dış İlişkiler Ekonomik Kurulundaki Konsey Başkanlığı ve Macaristan Fahri Konsolosluğu gibi görevlerim nedeniyle ülkemizi yurt dışında temsil ettiğim toplantılarda, gerekse İşadamı olarak yaptığım tüm görüşmelerde Türkiye’nin güçlü ekonomik yapısı, coğrafi ve jeopolitik önemi nedeniyle her zaman çok önemli bir liman olduğunu vurguluyorum.”

“EKONOMİK SAVAŞIN ASKERLERİ İŞADAMLARIDIR”
Karşılıklı cephe savaşlarının yerine ekonomik savaşların yaşandığını ifade eden Güral, “Daha önceleri de yaptığım açıklamalarda belirttiğim üzere, günümüzde karşılıklı cephe savaşların yerini ekonomik savaşlar aldı. Ülkemiz de ekonomik bir savaşla karşı karşıya diyebiliriz. Bu savaşın askerleri ise biziz. Kaleleri ise fabrikalar. Devletimizin aldığı ekonomik tedbirlere çalışarak ve üreterek destek vermek tüm halkımızın ortak görevidir diye düşünüyorum. Umutsuzluğa gerek yok. Türkiye içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları kısa sürede aşacak ve 2023 hedeflerine doğru güçlü adımlarla ilerlemeye devam edecektir” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir