Milletvekili Erbaş muhtarlarla bir araya geldi

1070

Gültepe, Ok Meydanı, Börekçiler Mahallesinde yoğunluklu olarak yaşayan civar köylerin sakinleri köy yollarının yatırım programına alınması için MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ile görüştü.
Gültepe Mahallesi Muhtarı Celal Batmaz, Börekçiler Mahallesi Muhtarı İsmail Arı ve civar köy muhtarlarının katıldığı toplantıda MHP Milletvekili Ahmet Erbaş Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Akkoç ve Kütahya İl Genel Meclisi Üyesi Selahattin Orman ile birlikte muhtarların taleplerini dinledi.
Yaylababa, Kureşler, Pullar, Bayat, Mustafalar, Dere köy, Ortaca, Emrez, Genişler, Musa Köy, Avbaş, Çakmak, Karadin, Pazarcık, Bayramşah, Saray ve Gökler Köylerine grup köy yolu yapılmasını talep eden muhtarlar “Grup yolu yapıldığında şehirde yaşayan bu köylüler köylerine daha kolay gidip gelebilecek. Yol mesafesi en az 20 kilometre kısalacak. Köylüler köylerine giderek ekinlerine bakabilecek, köydeki işlerini daha kolay yapabilecekler. Mevcut yol var ancak biraz genişlemesi gerekiyor.” dedi.
Muhtarların taleplerini dinleyen Milletvekili Erbaş, sorunun çözümü için gerekli çalışmayı yapacaklarını belirterek “Kütahya’da çok koyu bir ayrımcılık yok. Bugün buraya gelirken İl Genel Meclis Üyemiz Selahattin Bey ile birlikte geldik. Bu konuyu seçimler dolayısı ile ilk kez sizden duydum. Biz MHP olarak 2019 bütçesine bu yolun girmesi için teklifimizi sunacağız. İl Genel Meclisi Başkanımızın ve üyelerinin böyle bir teklifi geri çevireceklerini düşünmüyorum. Biz usulümüzle kendileri ile bir kez daha görüşüp bu sorunu çözeceğimizi tahmin ediyorum. Çünkü bu bir köyün işi değil. İsteğiniz 17 köyün işi. Buradaki problem şudur. Biz köylerimizin alt yapısını ve yolunu yapabilirsek köyden kente göçü engelmiş oluruz. Benim burada baktığım açı bu. Taşımalı eğitim iyi niyetle yapıldı ama bu sebepten dolayı bazı köyler resmen kapandı. Köyleri boşaltıp şehirlere getirirsek bunu altından kalkamayız. Hem sosyo ekonomik olarak kalkamayız hem de ortam buna izin vermiyor.” diye konuştu.
MUSA YILMAZ BU
KONULARDA HASSAS
Erbaş İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz’ın bu konularda hassas olduğunu dile getirerek şöyle devam etti: “Musa Yılmaz’ın bu konularda hassas olduğunu biliyorum. Bazen görülmeyen o kadar çok şey oluyor ki. Masanın bir tarafında her şey çok kolay gibi gözüküyor. Diğer tarafta başka bir dünya dönüyor. Bazen bütçe gelmiyor, bazen başka ihtiyaçlar oluyor. Fakat sonuçta böyle bir istek var bizde üzerimize düşeni yaparız. 17 köyümüzün böyle ortak bir karar alması olumlu bir gelişme. Bu sene yapılan köy yolları da sizin gibi köylülerimizin yollarına yapıldı. Kamuoyunda böyle bir talep olduğuna göre biz hem kendi il encümeni üyelerimiz hem de Musa Yılmaz başkanlığındaki üyelerle ve Vali Bey ile birlikte bunun mücadelesini veririz. Sizden ricam şudur. Bugüne kadar yapılmamış olabilir. Öncelik başka yerlere kaymış olabilir. Yapılan her hizmet ilimize yapılan hizmettir. Biz bunu dostlukla, kardeşlikle, birlik ve berberlikle ve kamuoyu desteği ile çözer ve yaparız. Yapmak için gayret gösteririz.”
VEKİLLERİMİZLE UYUM
İÇİNDEYİZ
Diğer 4 milletvekili ile birlikte uyum içinde olduklarını belirten Erbaş, “Benim dışımda 4 tane daha kıymetli vekil arkadaşlarım var. Ve kendi aramızda geçekten birçok ili kıskandıracak kadar da iyi bir diyalogumuz var. Ne benim ağzımdan seçimden önce ve sonra nede diğer vekil arkadaşlarımın ağzımdan birbirimizi incitecek, birbirimizin yüzüne bakamayacak eleştiri ve söz duymadım. Bu memleket bizim. Her gün birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Oradaki birlik ve berberlik ve partizanlık yapmadan oluşturduğumuz beraberlik buradaki bürokrasiye de yansır. Yerel yöneticiye, muhtara yansır” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir