Zafer coşkusu

999

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya’nın kurtuluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Kent merkezinde başlayan kutlamalar Dumlupınar Şehitliği ile Zafertepe Çalköy’deki tören alanında gün boyu devam etti.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya’nın kurtuluş yıl dönümünü kutlarken törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muhammet Kasapoğlu bu vatanı bizlere bırakan atalarımızın emanetine sahip çıkacaklarını söyledi.
İLK TÖREN ZAFER MEYDANINDA
Kütahya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Zafer Meydanındaki törende Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Buradaki tören saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sona erdi. Vali Nayir, törenler kapsamında makamında 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.
Törene, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
DUMLUPINAR ŞEHİTLİĞİNE
ZİYARETÇİ AKINI
Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Dumlupınar ilçesinde bulunan ve 137 bin şehidin temsil edildiği Dumlupınar Şehitliğine ziyaret akını oldu. Başta Gençlik Merkezleri aracılığıyla şehitliği ziyaret eden binlerce genç olmak üzere çok sayıdaki vatandaş da gün boyu şehitliği ziyaret etti. Burada Kur’an-ı Kerim okunup dua edilirken gençler tarafından açılan metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı görsel şölen oluşturdu.
ZAFER ABİDESİNE
ÇELENK SUNUMU
Törenler kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muhammet Kasapoğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, illerin garnizon komutanları tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törende, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muhammet Kasapoğlu, Kütahya ve Afyonkarahisar protokol üyeleri tarafından tören birlikleri denetlenerek, halkın bayramı kutlandı.
30 AĞUSTOS BİR VAR
OLMA MÜCADELESİDİR
Kutlamalar Zafertepe Çalköy’de bulunan tören alanında Saygı duruşunda bulunma, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Burada bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, 30 Ağustos’un 96.cı yıldönümünü Kütahya’da kutlamanın mutluluk ve onurunu yaşadığını söyledi.
Türk tarihinin şanlı zaferlerle dolu olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu: “Malazgirt ruhu ile Dumlupınar’ı birlikte yaşıyoruz. 1071’de Sultan Alparslan’ın bizlere vatan kıldığı topraklar, 1922’de Gazi Mustafa Kemal’in Büyük Taarruz emriyle bir kez daha Türk yurdu olarak tescillenmiştir. Ahlat’tan Söğüt’e, Söğüt’ten Dumlupınar’a uzanan bu kutlu yol boyunca değişmeyen tek şey milletimizin azmi, cesareti ve iman gücüdür. 30 Ağustos dünden bugüne uzanan ve bugünden de ebediyete ulaşacak kopmaz bir zincirin altın halkasıdır. 1071 Malazgirt ruhunu en son 15 Temmuz’da Türkiye’nin bütün meydanlarında gördük. o ruhu hürmetle selamlıyoruz. 30 Ağustos bir var olma mücadelesidir. 30 Ağustos’tan ibret alınması gereken önemli miras ve dersler vardır. Bu mirasa ve derslere sahip çıkma gençlerimizin önemli vazifelerinden biridir. Ülkemizi, hukukla, adaletle, merhametle ileriye taşımaya kararlıyız. Türkiye’nin yükselişinden rahatsız olup önüne engeller koymaya çalışan tüm mihraklara karşı da uyanık ve dikkatli olacağız.”
KAHRAMANLARIMIZIZN
EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Bakan Kasapoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Güçlü ve müreffeh bir Türkiye, bu coğrafyada çirkin emelleri olan bazı güçleri rahatsız ediyor. Dumlupınar’da topla tüfekle vatanımızı işgale yeltenen emperyalist zihniyet bugün de yine türlü yollarla üzerimize geliyor. Türkiye’yi mağlup edeceğini zannedenler Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve aziz milletimizin eğilmeyen başı sayesinde her seferinde hezimetle karşı karşıya kalıyorlar. 96 yıl önce burada can ve kanları pahasına bir istiklal destanı yazan, bu aziz vatanı bize miras bırakan kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Bıraktıkları bu kutlu emanete son nefesimize kadar hep birlikte sahip çıkacağız. Milletimize ve en değerli hazinemiz olan gençlerimize hizmet etmekten geri durmayacağız.”
30 AĞUSTOS VE DUMLUPINAR
RUHU YAŞIYOR
Yeryüzünde, üzerinde bulunduğumuz bu topraklar kadar vatan olmayı hak etmiş başka bir toprak parçasının olmadığını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir ise şunları kaydetti: Sultan Alparslan’ın 1071 yılında Anadolu’yu Türklere açmasıyla başlayan süreç inanılmaz bir gelişme kaydetmiş ve Osmanlı 23 milyon kilometre karelik bir cihan hakimiyetini kurmuştur. Her zaman bu topraklarda gözü olanlar, bu büyümeden rahatsız olanlar bizi önce Avrupa’dan söküp atmaya çalıştılar. Bizim yakın tarihimizin en önemli kırılma noktası, Türkiye Cumhuriyetinin ilk temel taşının atıldığı, devletimizin kuruluşunun gerçekleştirildiği 30 Ağustos Meydan Muharebeleri bu coğrafyada, üzerine bastığımız, Mehmetçiğin kanıyla sulanmış bu topraklar üzerinde gerçekleştirilmiştir. 30 Ağustos 1922 heyecanının Dumlupınar ruhunun, milelimizin karakterinde kalıcı olduğunu, zaman zaman üstü küllense de daima ateşini muhafaza ettiğini 15 Temmuz büyük ihanetinde büyük açıklığıyla hem biz gördük hem de bütün dünya gördü. Şehitlerimize ve kahraman gazilerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”
Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Tören, halk oyunları gösterileri ve tören geçişi ile sona erdi.
Törene, Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Kütahya ve Afyonkarahisar protokolü ve vatandaşlar katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir