Kütahyaspor için kollar sıvandı

1237

AK Parti Kütahya Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve İshak Gazel ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, son günlerde Kütahyaspor’da yaşanılan mali kriz ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Belediye Sosyal Tesislerindeki toplantıda konuşan Gazel, Kütahyaspor’da yaşanan ve yönetim krizine de sebep olan mali sıkıntıları ortadan kaldırmak adına sorunları kökten çözecek projelere yönelmek için bazı girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Kütahyaspor’un, belediye başkanı Kamil Saraçoğlu ile birlikte ortaya koydukları çabalar neticesinde hiçbir borcunun bulunmadığını dile getiren Gazel, şöyle konuştu:
“Bir kere şunu baştan söyleme ihtiyacı hissediyorum, Kütahyaspor sahipsiz değildir. Kütahyaspor için değil elimizi gerekirse gövdemizi de taşın altına koyarız. Bizler ilin temsilcileri olarak AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanımız ve İl Başkanımızla birlikte Kütahyaspor özelinde bir toplantı gerçekleştirdik. Yaptığımız toplantıda vardığımız neticede, Kütahyaspor’da ara ara ortaya çıkan ve yönetim krizine de neden olan mali krizi kökten çözecek bazı projelere yönelmemiz gerekiyor. Kütahyaspor geçmiş dönemlerde sosyal güvenlik kurumu ve maliyeye borcu olan bir takımdı. Bu borçların hepsi bizlerin vermiş olduğu destekler sayesinde ortadan kalktı. Kütahyaspor sadece belirli bir kesimin sorunu değil Kütahya’da yaşayan ve Kütahya’dan ekmek yine herkesin meselesidir. Bu meseleyi hep birlikte ele alarak çözmemiz gerekmektedir. Bizler bu sorunla ilgili bir kampanya başlatacağız. Bu kampanya neticesinde inşallah mali problemleri kökten çözecek projeleri de ortaya koymam için çalışma yapacağız.”
Göreve geldikleri günden itibaren Kütahyaspor’a hep destek olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da şunları kaydetti:
“Biz Kütahya belediyesi olarak söz verdiğimiz üzere Kütahyaspor’umuzun maddi manevi yanında olmaya devam edeceğiz ve bundan asla geri adım atmayacağız. Lakin Kütahyaspor sadece siyasilerin ve iktidarın sahip çıkması gereken bir takım olmaması gerekir. Kütahyaspor’a iş adamlarımızın, esnaflarımızın, sporseverlerin ve tüm Kütahyalıların sahip çıkması gerekiyor. Biz Kütahya Belediyesi olarak bugüne kadar yaklaşık 3 milyona yakın nakdi destekte bulunduk. Geçmiş dönemlere baktığımız zaman bu denli yardımların yapılmadığını görüyoruz. Yapmış olduğumuz yardımlardan pişman değiliz. Çünkü bizler bu yardımları gençlerimiz spor alışkanlığı kazansınlar ve kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar diye yapıyoruz.”
Zaman zaman sosyal medya başta olmak üzere çeşitli platformlarda haksız eleştirilere ve hakaretlere maruz kaldıklarını da ifade eden Saraçoğlu, “Eleştirenler aylık cüzi miktarda Kütahyaspor’a yardımda bulunsa ve bu sayı daha da arttırılsa takımımızın yaşadığı sıkıntıların büyük çoğunluğu ortadan kalkmış olur. Ama hiç kimse elini taşın altına koymuyor ve herkes birilerinden bekliyor. Ticaret ve Sanayi Odası, 1. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan yaklaşık 85 firmamız, esnaf odaları ve esnaflarımızın takımımıza katkı sunmaları gerekir. Başarılı olan şehirlerin takımlarına baktığımız zaman herkesin takımlarına sahip çıktığını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Saraçoğlu, Kütahyspor için valilik ve özel idarenin destekleri ile Zafertepe Mahallesinde hem futbolcuların konaklayacağı hem de idarenin yer alacağı bir tesisi yapacaklarını da sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir