Kur’an kursunda çocuk şenliği etkinliği

1057

Kütahya’da faaliyet gösteren bir Kur’an kursunda yaz döneminin sona ermesinden dolayı “çocuk şenliği” etkinliği düzenlendi.
Akkent Mahallesinde bulunan ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Tahsin Uygun Kur’an kursuna yaz döneminde devam eden öğrenciler için etkinlik düzenlendi.
Kurs yöneticisi Seval Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4-6 yaş grubundan 18 yaşına kadar olan kursiyerlere eğitim verdiklerini belirtti.
Yaklaşık 2 ay boyunca Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere çeşitli konularda eğitim verdiklerini dile getiren Çakır, şöyle konuştu: Kursumuzda 2 ay boyunca çocuklarımıza ilk önce Kur’an-ı Kerimi doğru ve düzgün bir şekilde öğrenmeleri öğretmeye çalıştık. Sonrasında dini bilgiler olarak ahlak, siyer, kelam, itikat ve ibadet olmak üzere dersler öğrettik. Bunların dışında çocuklarımızın el becerilerini geliştiren faaliyetlerimiz oldu. Bugün de çocuk şenliği programımızı gerçekleştiriyoruz. Burada öğrencilerimiz 8 kategoride yarışma yaptılar. Bu kategorileri bizzat biz her yaşa uygun şekilde ayarladık ve o şekilde yarışma yapıldı. Öğrencilerimize program sonunda en çok namaz kılan sürekli 2 ay boyunca devamlı gelen öğrencilere ve yarışmaya katılıp birinci olan öğrencilere hediyelerini verdik. En son olarak “Kur’an-ı Kalbime Yazdım” isimli pastayı özel olarak öğrencilerimize yaptırdık. Burada Kuran-ı öğrencilerimize öğretmeyi amaçladık” dedi.
Düzenlenen etkinlikte öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, öğrenciler de gönüllerince eğlenme imkanı buldular.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir