Hayrat Vakfından kurban bağışı kampanyası

1306

Hayrat Vakfı Kütahya temsilcisi Hüsrev Yarengümeli, kurban kampanyası kapsamında vakıf olarak 5 kıta 46 ülkede kurban keseceklerini bildirdi.

“KURBANLA GÖNÜL COĞRAFYAMIZA DA ULAŞIYORUZ”
Yarengümeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kurban bağışı kampanyasını sürdürdüklerini belirtti.
Kurban bereketinin paylaşıldıkça arttığını dile getiren Yarengümeli, şunları kaydetti: “Kardeşliğin ve bereketin vesilesi olan Kurban Bayramı’na yaklaşıyoruz. Kurban bereketi paylaştıkça artıyor ve milyonlarca mazluma ulaşıyor. Verdiğimiz hisselerimizle kurban ibadetini yerine getirmenin huzurunu yaşarken, elimizi uzattığımız milyonlarca kardeşimiz bizim için hayır duada bulunuyor. Bu dualar şahsımız, ailemiz ve ülkemiz için berekete dönüşüyor ve bizleri kötülüklerden koruyan bir kalkan oluyor. Hayırseverlerden toplanan bağışlarla kurbanları titizlikle seçip kesimini ve dağıtımını yapmakla kalmıyor, aynı zamanda gönül coğrafyalarımızla ülkemizin kucaklaşmasına vesile oluyoruz. 2016’da 800 bin kişiye ulaşan bu bereket dalgası, 2017’de 927.120 kişiye ulaştı. Hedeflerimizi biraz daha yükseltiyoruz ve 2018 Kurban’ında bağışlarınızı milyonlara ulaştıracak bir kurban dönemine giriyoruz. Bizler bu emanetleri yerine ulaştırmak adına, yüzlerce kişiden oluşan ekiplerimizle bağışlarınızı yardıma muhtaç gönüllere ulaştırmak için binlerce kilometre yol kat etmeye hazırız.”
5 KITA 46 ÜLKE
Hayrat Vakfı olarak 5 kıta ve 46 ülkede faaliyet göstereceklerini de kaydeden Yarengümeli, “Kütahya temsilciliği olarak kıymetli bağışçılarımızdan aldığımız vekaletleri bu sene Etiyopya ve Nijer’de kestireceğiz. Allah’a yaklaşma vesilesi olan Kurban Bayramı’nı beraber ihya edelim. Kardeşlerimize ulaşalım, Kurban’ı onlara hissettirelim. İyiliği kurbanla yayalım. Bu yıl 5 kıta 46 ülkede faaliyet göstereceğiz. Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burkina Faso, Çad, Endonezya, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filistin-Gazze, Kamboçya, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs, Kosova, Makedonya, Malezya, Moritanya, Myanmar, Nepal, Nijer, Pakistan, Tayland(Pattani), Romanya, Sırbistan(Preşova), Somali, Sri Lanka, Sudan, Gambia, Mali, Fiji, Ghana, Hindistan, Lübnan, Mozambik, Filipinler, Tonga, Vanuatu, Güney Afrika, Vietnam, Yemen, Malawi, Suriye, Türkiye.”

KURBANLARINIZ NASIL KESİLİYOR?
* Kurbanlar İslami usullere azami dikkat edilerek satın alınır. * Vekâleti alınan kurban hisseleri Hayrat Yardım gönüllüsü gözetiminde İslami usullere göre kesilir. * Kurban kesildikten sonra hisse sahibine SMS ile kurbanın kesildiğine dair bilgilendirme mesajı gönderilir. * Kesilen kurbanın eti, önceden titizlikle belirlenmiş yardıma muhtaç kişilere dağıtılır.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir