Termal tesisler doldu

1117

Türkiye’nin önemli termal turizm merkezlerinden olan Kütahya’daki tesislerde doluluk oranları yaklaşan bayram dolayısıyla yüzde 100’lere kadar ulaştı.
Asırlardır şifa dağıtan kaplıcalarıyla ünlü Simav, Emet, Gediz ve Tavşanlı ile Kütahya kent merkezindeki termal tesislerde, yaklaşan 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla rezervasyon hareketliliği yaşanıyor.
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yaptığı açıklamada, Kütahya merkez ve ilçelerinde yaklaşık 2 bin 500 yatak kapasitesiyle hizmet veren tesislere, yaklaşan bayram dolayısıyla ilginin arttığını söyledi.
Zengin minerallerden dolayı kentteki termal ve şifalı suların artık yaz aylarında da tercih edildiğini belirten Saraçoğlu, “Kütahya’nın büyük bölümü termal kaynaklara sahip. Kent merkezinde Yoncalı ve Ilıca termal turizm merkezleri var. Özellikle Yoncalı’da belediye olarak termal kent projesi yürütüyoruz. Ramazan Bayramı’ndan beri il genelindeki termal tesislere yoğun ilgi var. İki aydır oteller tamamen dolu. Gelen taleplere cevap veremez hale geldik.” dedi.

“KÜTAHYA’DA
5 YILDIZLI 4 YENİ OTEL
YAPILACAK”
Saraçoğlu, otel yatırımı yapacaklar için 3 yıl önce 12 kilometre mesafeden 50 derecelik şifalı termal suyun kent merkezine getirildiğini söyledi.
5 yıldızlı otel yapmak isteyen 4 yatırımcıya ruhsat verildiğini dile getiren Saraçoğlu, şöyle devam etti: “Termal otellerde yatak kapasitemiz düşük olması nedeniyle talebe cevap veremiyoruz. Bize 5 yıldızlı otel yapımı için başvuran 4 yatırımcıya en az 200 yataklı otel yapılması şartıyla ruhsat verdik. İnşallah oteller tamamlandıktan sonra yaklaşık bin yatak kapasitesini daha ilimize kazandırmış olacağız. Termal tesislerin kentin daha da kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”
SON 10 YILIN
REKORUNU KIRDIK
Karaderili Şirketler Grubu tarafından işletilen 250 yatak kapasiteli Emet Termal Otel’in Müdürü Ramazan Sezer de özellikle yaz aylarında çoğunlukla deniz ve sahillerin tercih edildiğini ancak son dönemlerde termale gelenlerin sayısında önemli artış yaşandığını söyledi.
Bayram tatili dolayısıyla otelin yüzde 100 dolu olduğunu aktaran Sezer, “Geçen yıl ortalama yüzde 85’lik doluluk oranı yaşanmıştı. Bu yıl yüzde 100 doluluk oranını yakalayarak son 10 yılın rekorunu kırdık. Termal oteller genellikle kış aylarında yoğun oluyordu. Ancak son dönemlerde termal oteller artık yaz aylarında daha fazla tercih edilmeye başlandı. Bayram tatilinde ise zirve yaptı.” diye konuştu.
“KAPLICA SULARI
BİRÇOK HASTALIĞA
İYİ GELİYOR”
Kütahya’nın termal ve şifalı sular yönünde önemli bir merkez olduğunu, Yoncalı Termal Turizm Merkezinin de bu yönüyle ön plana çıktığını aktaran Küçük, şöyle konuştu: “Yoncalı’mızda bulunan termal sularımız yaklaşık 40 santigrat derecesi ile insan vücuduna en uyumlu su özelliği taşıyor. Mineral bakımından da oldukça zengin olan suyumuz bu nedenle sıkça tercih edilmekte. Normalde fizik doktorları romatizma hastalarına kaplıcaları tavsiye etmez. Ancak Yoncalı’daki suların minerallerinden dolayı romatizma ve romatizmal hastalıklarda kullanılan tek su özelliği de taşımakta. Eklem ağrıları, siyatik, kas gerilmeleri, kısmen felçlerden, diz ağrılarında, damar sertliklerinde ve kazalardan sonraki travmaların tedavilerinde kullanılan tek sudur.”
Yoncalı Termal Turizm Merkezi birçok kesim tarafından tercih edilmesinden dolayı yaz sezonunda ve bayram tatillerinde nüfusunun yaklaşık 20 katı ziyaretçi ağırladığını da kaydeden Küçük, “Yoncalı’nın yerleşik nüfusu 500 civarında olan Yoncalı’nın yaz sezonu ve bayram tatillerinde 10-15 bine ulaşabilmekte. Burada, Edirne’den Gaziantep’e kadar Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen birçok misafiri ağırlıyoruz. Önceden insanlar, ‘10 gün iznim olsa tatile ve denize gitsem’ diye düşüyordu. Şu anda insanlar bilinçlendi ve 10 günlük iznini denizde değil termalde geçirmeyi tercih ettiler. Bundan dolayı bilhassa bayram öncesinde büyük bir yoğunluk yaşamaktayız. İnsanlar bir hafta on gün önceden rezervasyon yaptırmakta ve şu anda yer bulma şansı yok.” diye konuştu.
“EV KONFORUNDA
HİZMET SUNUYORUZ”
Yoncalı Termal Turizm Merkezinde bulunan Gülümser Hatun Termal Otelin Genel Müdürü Ahmet Erdem de yaşanan yoğunluktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti.
Termal merkezinde hem otel hem de devre mülk imkanlarıyla hizmet verdiklerini anlatan Erdem, şunları kaydetti:, “Kütahya’nın aslında yeni turizm alanı olarak gözüken bu bölgede il merkezinden olduğu kadar şehir dışından da birçok misafiri burada ağırlayabilmekteyiz. Türkiye’de kaz dağlarından sonra oksijenin en fazla olma özelliği olan Yoncalı, bu yönüyle de tercih edilmekte. Biz de otel olarak burada misafirlerimize hem konaklamalarında hem de damak zevklerine hitap eden yemeklerimizle ev konforunu sunuyoruz. Dolayısıyla genelde kış aylarında tercih edilen termal tatil, son yıllarda artık yaz aylarında da sıklıkla tercih ediliyor. Gerek sezon nedeniyle gerekse yaklaşan Kurban Bayramı’ndan dolayı doluluk oranımız her geçen gün artmakta.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir