Çocuklar eğleniyor, anneler öğreniyor

1327

Çocukları ile ilgilenmek zorunda kalan ve kursa katılamayan anneler Kütahya Aslanapa Halk Eğitim tarafından açılan kreşle birlikte çocukları ile beraber kursa katılıyor.

Aslanapa Halk Eğitim Merkez’inde açılan çeşitli kurslarda anneler eğitim görürken, yaşları 3 ile 6 arasında değişen çocuklar aynı çatı altındaki kreşte hem oyun oynuyor hem eğitim alıyorlar.

Anneler Kursa, Çocuklar Oyuna

3-6 Yaş arası çocukların hem eğitim alıp hem eğlendiği oyun odasında koordinasyon geliştirici oyuncaklar, bilişsel oyuncaklar, müzik ünitesi oyuncakları, birey ve toplum ünitesi, masal köşesi bulunuyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Zorlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kreş hizmetinin Kütahya’da bulunan Halk Eğitimi Merkezleri arasında bir ilk olduğunu belirtti.

Açılan kreş sayesinde annelerin kurslara daha rahat adapte olduğunu, çocukların da oluşturulan ortamda hem eğlenip hem öğrendiğini dile getiren Zorlu, şunları söyledi: “Önceki yıllarda küçük çocuğu olan anneler açtığımız kurslara katılamıyorlardı. Kurslara katılacak olan kursiyerlerimizin çocuklarına yönelik kreş hizmeti veren çocuk oyun odası oluşturduk. 20 çocuk kapasitesi olan kursumuzda okul öncesi öğretmenimizin nezaretinde çocuklarımız hoşça vakit geçirme imkanı buluyorlar. Çocuklar kreşimizde eğitim alırken anneleri de üst katlardaki atölyelerde çeşitli kurslara katılım sağlıyor.”

Çocuklarını açılan kreşe bırakarak kurslara katılan anneler ise uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir