Kurbanlık pazarı açıldı

931

Kütahya-Tavşanlı Çevre Yolu yakınında kurulan hayvan pazarına, sabah erken saatlerden itibaren hayvanlarını getiren üreticiler, kurbanlıklarını satışa sunmaya başladı.
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, hayvan pazarının açılışında yaptığı konuşmada, belediye olarak üreticilerin hayvanlarını satabilecekleri sağlıklı, düzenli ve huzurlu bir alan oluşturduklarını söyledi.
Kütahya’nın daha modern bir hayvan pazarına ihtiyacı olduğunu belirten Belediye Başkanı Saraçoğlu, şunları kaydetti:
“Bugün burada oluşturduğumuz, büyükbaş hayvanlar için 210, küçükbaş hayvanlar için ise 120 kapalı ve 112 adet de açık padoklarımızla hayvan pazarımızın açılışını yapıyoruz. Burada 10 bin küçükbaş, bin 500 büyükbaş hayvanı barındırabilecek rahat bir şekilde satabilecek bir ortamı sizlere hazırladık. Ama Kütahya bunun daha büyüğüne daha modeline layıktır ve bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu padoklar zabıtamız, noterimiz kura usulü ile vererek hiç kimsenin hakkını almadan vermeye gayret gösteriyoruz. Bu alanda aynı zamanda mescit, tuvalet, duş alma yerleri, tüm sosyal imkanlarla biz belediye olarak hazırladık. Burada kalanların buraya gelenlerin sosyal ihtiyacını giderecek tüm imkanları da sizlere tahsis etmiş oluyoruz.”
Kurban kesim yerleri hakkında da bilgi veren Saraçoğlu, “Bunlar şu anda pazar yeri olarak kullandığımız Zafertepe, Dumlupınar, Yenidoğan, Ziraat, Okmeydanı, Evliya Çelebi, Yoncalı, Ilıca mahallelerimizde bulunan pazaryerleri ile merkezdeki pazaryerimizde ve kurban pazarımızdaki kurban kesim yerinde insanlarımız rahatlıkla kurbanlarını kesebilirler.” diye konuştu.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ender Gümüş ise, müdürlük olarak kurbanlıklar için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından hayvan pazarı dualarla açıldı.

RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir