Bedelli müjdesi

1114

Bedelli askerliğin yapılacağı iller arasına Kütahya’nın da dahil edildiği bildirildi. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, bedelli askerlik için Kütahya’ya gelecek binlerce askerin şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

“ŞEHRİN EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”
Bedelli askerlik ile ilgili kanunun Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından başvuru yapanların 21 gün eğitim göreceği iller arasına Kütahya’da dahil edildi.
Bedelli askerlik için kente gelecek kişilerin kent ekonomisine büyük katkı sağlaması beklenirken konuya ilişkin açıklama Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’ndan geldi.
Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Kütahya Garnizon Komutanından bedelli askerlik yapacakların 21 gün boyunca Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında da eğitim göreceklerinin müjdesini aldık. Bu müjdeyi Kütahyalı hemşehrilerimizle paylaşıyorum. Bedelli askerlik şehrimiz esnaf ve ticari açıdan büyük önem taşıyor. Binlerce askerimizin burada eğitim göreceği ve ekonomiye de katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

HAVA TUGAYI KÜTAHYA İÇİN AVANTAJ
Hava Er Eğitim Tugayının mevcut kapasitesi ile de kente yarar sağladığına da işaret eden Saraçoğlu, “Kütahya Tugayı aynı zamanda sadece bedellilerle ilgili değil, diğer uzman yedek subay olarak da daha önceki alınan kararlarda Kütahya ‘da eğitim görerek usta birliklerine buradan ayrılıyorlar. Bunun da şehrimize önemli ölçüde katkısı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bizler bunu takip ederek Kütahya’nın hem ekonomisine hareketlilik kazandırmak bizim görevimizdir, diye düşünüyorum. İnşallah Kütahya’ya bunun da hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ DE GİRİŞİMDE BULUNMUŞTU
Bu arada bedelli askerlerin eğitim göreceği iller arasında Kütahya’nın da yer alması için MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve CHP Kütahya milletvekili Ali Fazıl Kasap girişimlerde bulunmuştu. Erbaş ve Kasap’ın bedelli askerliğin Kütahya’da da olmasının kente katkı sağlayacağı düşüncesiyle çalışma yaptıkları biliniyor.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir