Yabancı öğrenciler Saraçoğlu’nu ziyaret etti

922

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Dumlupınar Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘2018 Türkçe Yaz Okulu’ için 23 ülkeden Kütahya’ya gelen yabancı öğrenciler Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nu ziyaret etti.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na kabullerinden dolayı teşekkür eden TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Adıyaman, bu yıl 8.’si düzenlenen Türkçe Yaz Okulu programının, Türkiye’nin 29 farklı şehrinde, 32 üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini söyledi.
Öğrenciler ile yakından ilgilenerek şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; 7000 yıllık tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’mıza hoş geldiniz. Şehrimiz termal aynı zamanda turizm, çini gibi sanat dalları ile de öne çıkmış şehirlerden bir tanesidir. Şehrimiz çalışmalarımız ve girişimlerimiz doğrultusunda 31 Ekim 2017 tarihinde dünyadaki yerini alarak UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Zanaat ve Halk Sanatları dalına girdi. Dünyada 37 şehirden bir tanesi Kütahya oldu. Böyle bir şehirde bulunuyorsunuz. Şehrimizde termal çok önemli, Türkiye’deki termal suyun %10nu Kütahya’da, dünyadaki bor madeninin %70 Türkiye’de ve Türkiye’deki bor madeninin %70 Kütahya topraklarından çıkmakta ve işlenmektedir. %56sı Ormanla kaplı bir şehirde bulunuyorsunuz. Bizler tüm mazlum milletlere yardım eden bir milletin evlatlarıyız. Sizleri Kütahya’mızda ağırlamaktan mutluluk duyduk, dedi.
Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu öğrencilerle tek tek tanışarak Kütahya’ya dair sorularını yanıtladı.
Ziyarette Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Adıyaman, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Ayşe Nur Sır Dündar, Yrd. Doç. Dr. Kadir Güler ile öğrenciler yer aldı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir