Göbel’de atık su arıtma tesisi kuruluyor

1080

Tavşanlı Belediyesi Göbel Termal Tesisleri’nde atık su arıtma tesisi kuruyor. Zafer Kalkınma Ajansı’nın (ZEKA) desteklediği proje sayesinde apart daireler dahil tesislerde kullanılan su temizlendikten sonra doğaya bırakılmış olacak.
“Proje Senden Destek Bizden” sloganıyla faaliyetlerini sürdüren Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) bugüne kadar kamu kurumlarına 1.2 milyon TL, KOBİ’lere ise 800 bin TL’ye varan hibe destekleri sağlayarak Kütahya’nın gelişimine yönelik önemli faydalar sağlıyor.
Tavşanlı ilçesinin hibe desteklerinden en iyi şekilde faydalanması adına Tavşanlı Belediyesi projeler hazırlayarak kurumun kapısını çalan kurumların başında geliyor.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz ZEKA’da düzenlenen törenle “Göbel Termal Tesisleri Daha Çevreci Oluyor” isimli projeye imza attı. Toplam 278 bin TL’lik projeyle Göbel’deki hamam ve havuzlardan boşaltılan suyun arıtılması hedefleniyor. 278 bin TL’nin %60’nı Ajans, %40’nı ise Belediye karşılayacak.
Hayata geçirilecek olan projenin niteliği şöyle özetleniyor ” Belediyece yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde Katı atıklar, KÜKAB (Kütahya Katı Atık Birliği) tarafından toplanarak bertaraf edilmektedir. Sıvı atıklar ise Belediye sorumluluğundadır. Sıvı atıklar ile ilgili sorunun çözümüne yönelik olarak bu proje hazırlanmıştır. Proje kapsamında Göbel’de yer alan Tavşanlı Belediyesi’ne ait termal tesislerin atık suyunun arıtılması için yeterli olacak 200 m3/gün kapasiteli atık su arıtma tesisi kurulması planlanmaktadır. Yapılacak tesis ile ortalama 1.000 kişi kapasitesinde sıvı atığın bertaraf edilmesi hedeflenmektedir.”
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler “Zafer Kalkınma Ajansı’nın hibe desteklerinden yararlanarak Göbel Termal Tesislerimizde çevre adına kıymetli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Hamam, havuzlar ve apart dairelerimizde kullanılan atık sular tek bir merkezde toplanacak. Burada günlük 1000 kişinin kullandığı atık suyu arıtıp temizleyecek bir Atık Su Arıtma Tesisi inşa edeceğiz. Bu vesileyle Turizm alanında Kütahya ve Tavşanlı’mıza değer katmış olacağız. İlçemize şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir