Festivalde el sanatları tanıtılıyor

1020

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen 44. Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Festivalde, kentin önemli değerlerinden olan el sanatları ile zanaatlarının satışının yanı sıra tanıtımı da yapılıyor.
Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen 44. Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Kütahya-Eskişehir karayolunun 2. kilometresindeki fuar alanında düzenlenen festival ilgi görüyor.
Kentte çeyiz, nakış ve yöresel kıyafetler alanında faaliyet gösteren bir firmanın sahibi olan ve festivale Kütahya Terziler Odası adına katılan ve Gülsüm Çelik Köse, kentin en önemli değerlerinden olan el sanatlarını tanıtmak üzere stant açtıklarını söyledi.
Osmanlı nakışlarını günümüze yansıtmaya çalıştıklarını dile getiren Köse, şöyle konuştu:
“Firma olarak, Osmanlı’dan aldığımız motifleri, özünü bozmadan günümüzle buluşturmaya çalışıyoruz. Eskileri modernize ederek yaşatmak ve yeni nesle aktarmak için çalışıyoruz. Burada bulunmamızın bir sebebi de kültürümüzün önemli ögelerinden olan el sanatları ile nakışlarımızı ziyaretçilerimize, gençlerimize tanıtmak. Herkesi ürünlerimizi görmeleri için festivale davet ediyoruz.”
Takı tasarım ve kuyumcu ustası Münevver Nalbant Ün de stantlarına gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi.
Kütahya’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olmasıyla birlikte kentin el sanatları ile zanaatlarının daha da kıymetleneceğine inandığını dile getiren Ün, “Bu sayede kente büyük oranda katma değer sağlanacaktır. Festivalde ürünlerimizin satışının yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan olan telkâri, doğal taşlardan takılar ve elle gümüş işletmeciliğini de tanıtma fırsatı bulmuş oluyoruz.” ifadelerini kullandı. AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir