Genç sporcular dereceyle döndü

1404

Elazığ’da düzenlenen Kick Boks şampiyonasında başarılı derecelerle ilçeye dönen genç sporcular Edanur Akkaya ile Harun Demirel Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay’ı ziyaret etti.
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (TASKK) 2018 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Büyükler – Gençler – Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonası 03 – 11 Temmuz 2018 tarihleri arasında Elazığ Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Toplam 3 bin 940 sporcunun katıldığı şampiyonada Tavşanlılı sporcular Edanur Akkaya, kendi kategorisinde Türkiye 2.si, Harun Demirel ise Türkiye 3.sü olarak ilçeye döndü. Antrenörleri Caner Sönmez nezaretinde sıkı bir çalışma programıyla hazırlandıkları şampiyonadan madalya ile dönmenin gururunu yaşayan genç sporcular, Kick Boks İl temsilcisi Ahmet Arabacı, Milli hakem Fatma Çakır ve Antrenörleri eşliğinde Tavşanlı Belediyesini ziyaret etti.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay’ın yakından ilgilendiği genç sporcular hedeflerinin büyük olduğunu kaydederek turnuvalara sıkı hazırlanarak günün birinde Tavşanlı’ya Türkiye Şampiyonu olarak dönmek istediklerini kaydetti. Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay ise Belediye olarak futbolun dışında farklı branşlarında geliştirilmesi gerektiğinin altını çizerek bu konuda üzerlerine düşeni yaptıklarını, gençleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Atabay “Türkiye şampiyonasında ilçemize madalya alarak dönen genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Sporu yaygınlaştırmak, çocuklarımız için bir yaşam felsefesi haline getirmek gerekiyor. Biz Belediye olarak sporun sadece futbol olmadığını, bireysel spor dallarının da geliştirilmesi gerektiğini her fırsatta vurguluyoruz. Bu bağlamda ata sporumuz güreş için iki yıldır festival havasında etkinlik düzenliyoruz. Bu yıl yine 3 Eylül’de Şaban Dede’de er meydanı kurulacak. Burada Tavşanlılı genç sporcular güreş tutmaya başladı, yaz spor okullarımızda 25’in üzerinde spor dalında faaliyet yürüterek çocuklarımızı farklı spor branşlarıyla tanıştırıyoruz. Hep birlikte daha iyisi için çaba göstermeliyiz. Kick Boks’ta derece yapan bu gençleri bir kez daha tebrik ediyor. Başarılarının devamını diliyorum” dedi
İl Temsilcisi Ahmet Arabacı’da Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay’a yakın ilgisinden dolayı teşekkür ederek Tavşanlı’da Kick Boks’un gelişmesi, yaygınlaşması ve genç sporcuların daha büyük başarılar elde etmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir