Ekoavrasya’dan Başkan Saraçoğlu’na ziyaret

1091

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ile yönetim kurulu üyeleri Yakup Tongadur ve Murat Güner, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.
Avrasya ülkeleri ile Türkiye arasında ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin güçlenmesi hususunda faaliyetler yürüten Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ile yönetim kurulu üyeleri Yakup Tongadur ve Murat Güner, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Avrasya Coğrafyasının mevcut potansiyelini çok yakından biliyoruz. Ülkemiz ile Avrasya Ülkeleri arasındaki ilişkilerin her alanda ileri seviyeye ulaşmasını arzu ediyoruz. Bu hususta faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların yapmış olduğu çalışmalar gelecekte takdir ile yad edilecektir. Yerel yönetimler olarak bizler de bu sürece katkı sağlamak üzere projeler geliştiriyoruz, ifadelerini kullandı.
Kardeş şehir ilişkilerinin ülkelerarası iletişime büyük katkılar sağladığını ifade eden EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Kütahya ile Kazakistan’ın Taraz şehri arasında kardeş şehir protokolü yapılması teklifine ise Başkan Saraçoğlu; Yerel yönetimler olarak kardeş şehir projelerine oldukça büyük önem veriyoruz. Kütahya ile Taraz şehri arasında yapılacak olan kardeş şehir protokolünü en kısa zamanda belediye meclisimizde gündeme getireceğiz, dedi.
Ziyarette Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na Kazak yöresel giysisi olan çapan takdim edildi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir