KÜSAD’da konferanslar başladı

1104

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Bir yenisi de 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü gerçekleşti. KÜSAD yönetiminin geleneksel olarak yapmayı planladığı “Çarşamba Konferansları” Germiyan Beylik Konağı bahçesinde sanatçı, sanatsever ve Kütahyalı hemşehrilerimizin katılımıyla birlikte başladı.
Konferans öncesi açıklamalarda bulunan KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız; “-Bir kelime, bir insan- parolasıyla çıktığımız bu yolda, bilim, sanat, tarih, inanç sistemleri ve Kütahyamızın değerlerini sanatçı – sanatsever ve halkımızla buluşturmak için geleneksel ve periyodik olmasını planladığımız “Çarşamba Konferanslarının” ilkini bugün gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda Kütahyamıza bu konferanslarla vereceğimiz aydınlanma ve kalkınma hamlesini de başlatmanın mutluluğu içindeyiz. Kütahyamızın UNESCO Yaratıcı Şehirler ağına girmesine bağlı olarak Kültür ve Sanatın merkezi olarak ilan ettiğimiz kentimizde, halkımızı ve en önemlisi sanatımızı, hurafe ve “doğru bilindiği sanılan büyük yanlışlardan” arındırmak Kültür ve Sanat Derneği olarak boynumuzun borcudur. Ve hiç şüphe yok ki; Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi; “Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir – fendir” diyerek konferansın ilk konuğu olan Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Kütahya Müzeler Müdürü Arkeolog Metin Türktüzün’e kürsüyü bıraktı.
Türktüzün ise Arkeolojik parametreler doğrultusunda Kütahya’nın tarihsel gelişimi, değişimi, bu coğrafyada kurulmuş şehir devletlerini, bağımsız devletleri ve medeniyetleri katılımcılara büyük bir titizlikle anlatırken Malazgirt’ten Dumlupınar’a kadar uzanan uzun bir tura çıkardı tüm dinleyicileri. Konferansın son bölümü ise “Soru – Cevap” kısmıyla daha da eğlenceli bir hal alırken KÜSAD’ın düzenlediği “Çarşamba Konferansları” katılımcılardan büyük bir taktir gördü. Her hafta memnuniyetle bekleneceğini belirtilen katılımcıların alkışlarıyla Arkeolog ve Müzeler Müdürü Türktüzün’e katılımları için bir “Teşekkür Belgesi” ve kültürümüze yaptığı miras sebebiyle de bir plaket taktim edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir