Kütahya’nın ilk kadın milletvekili mazbatasını aldı

1053

AK Parti listesinden Kütahya’nın ilk kadın milletvekili seçilen Ceyda Çetin Erenler, mazbatasını aldı.
AK Parti Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler, İl Seçim Kurulundan mazbatalarını almak üzere Kütahya Adliyesine geldi.
Kütahya’nın ilk kadın milletvekili olan Erenler, mazbatasını almasının ardından adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhuriyet tarihinde Kütahya’dan ilk kez bir kadın milletvekilinin seçildiğini hatırlattı.
Kütahya’nın ilk kadın milletvekili olma gururunu yaşadığını belirten Erenler, şöyle konuştu:
“Daha önce de TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu’nun ilk kadın üyesi oldum. Kütahya’nın ilk kadın milletvekili olmaktan dolayı heyecanlıyım ancak bir o kadar da sorumluluk yüklediğinin farkındayım. Bugün mazbatamızı da almamızla birlikte inşallah vatanımıza, milletimize, aldığımız görevlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhuriyet tarihinde hiçbir partiden Kütahya’da kadın vekilimiz olmamış ve bu görev bize nasip oldu. Bu görevin gururunu ve sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz, mutluyum, gururluyum. Bu hem gurur verici hem de sorumluluğumuzu, omuzlarımızdaki yükü artırıyor.”
“Devlet Ana”nın kabrini ziyaret etti
Erenler, daha sonra Domaniç ilçesindeki “Devlet Ana” olarak adlandırılan Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babaannesi, Ertuğrul Gazi’nin annesi Hayme Hatun’un kabrini ziyaret ederek dua etti.
Erenler’e türbe girişinde, dört kuşaktır Hayme Hatun’un kabrinin bakımını yapan 78 yaşındaki türbedar Zarife Sönmez, keyfiye hediye etti. AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir