Sağlık ordusuna 41 yeni nefer

1090

Kütahya’da yeni kurulan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesine dahil olan Tıp Fakültesinde 4’üncü dönem mezun olan 41 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Sağlık ordusuna katılan çiçeği burnunda doktorların mezuniyetine katılan aileleri büyük mutluluk yaşadı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki törende konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Tıp Fakültesinden başarı ile mezun olan öğrencilerin sevinç ve mutluluklarını paylaştıklarını söyledi.
Öğrencilerin her dönem başarılarına bir yenisini ekleyerek mezuniyet başarısını gösterdiklerini dile getiren Vali Nayir, şöyle konuştu:
“Öğrencilerimiz inşallah bundan sonraki hayatlarında da başarılarına yenilerini ilave ederler. Öğrencilerimiz önemli bir görevi tamamlayıp sağlık ordusuna katıldılar. Sevgili öğrenciler, 7’den 70’e, 7 gün 24 saat hepimizin ihtiyaç duyduğu bir hizmeti, sabrımızın da tükendiği bir zamanda sizlerin önüne gelip sizden hizmet bekleyeceğimiz bir alanda hizmet edeceksiniz. İnanıyoruz ki almış olduğunuz aile terbiyesinden görmüş olduğunuz fakülte eğitimine kadar bu necip milletin ihtiyaç duyduğu önemli hizmeti yapabilecek bir kıvama ulaştınız. Bu anlamda bizleri, fakültenizi, üniversitenizi ve ailelerinizi mahcup etmeyeceksiniz.”
Vali Nayir, mezun öğrencilerin eğitim gördükleri Kütahya’yı da unutmamalarını, Kütahya’yı gittikleri her yerde tanıtmalarını istediklerini de sözlerine ekledi.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören de öğrencilere meslek hayatlarında başarı dileyerek, “Bugün, tarihin en eski ve insana hizmet etmesi nedeniyle belki de en değerli mesleğine adım atan öğrencilerimizin mezuniyet törenlerinin gururunu birlikte yaşıyoruz. Öğrencilerimizin yetişmesinde emekleri olan akademisyenlerimize ve ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Hocalarımız, yetiştirdikleri meslektaşlarıyla ne kadar övünseler azdır.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da mezun öğrencilere başarılar dileyerek Kütahya’yı daima hatırlamalarını istedi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural ise mezun öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunarak meslek hayatlarında başarılar diledi.
Mezun öğrenciler adına konuşan Şeyma Kahyaoğlu da eğitim hayatları boyunca emeği geçen üniversite yönetimine ve tüm hocalarına teşekkür ettiğini söyledi.
Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diploma ve başarı belgeleri takdim edildi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural’ın mezun öğrencilere Hipokrat Yemini yaptırdığı tören, öğrencilerin kep atması ile sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir