Seyyar sandıkla oylarını kullandılar

1111

Kütahya’da, bu yıl ilk kez hasta ve engeli nedeniyle yatağa bağlı durumdaki seçmenler seyyar sandık uygulaması ile evlerinde oy kullandılar.
Seyyar Sandık Kurulları tarafından oyun gizliliğini sağlamak amacıyla getirilen seyyar oy kabinlerinde, oylarını kullanarak seyyar sandıklara atan vatandaşlar duydukları memnuniyeti ifade etti.
Seyyar sandıkla oyunu kullanan Hatice Sayıner, uygulama için yetkililere teşekkür ettiğini belirtti.
Rahatsızlığından dolayı oy kullanmaya gidemeyeceğini, ancak seyyar sandıkla oyunu evinde kullandığı için mutlu olduğunu dile getiren Sayıner, “Allah razı olsun. Bu sayede oyumu burada, evimde kullanabildim.” dedi.
Sayıner’in eşi Sıtkı Sayıner de eşinin dizinden ameliyat olduğunu ve yürüme güçlüğü çektiğini anlattı.
Sayıner, “Devletimiz işleri çok iyi düzenlemiş. Sakatına, hastasına, yaşlısına çok iyi bakıyor. Allah razı olsun. Bundan iyisi can sağlığı.” diye konuştu.
Mecidiye Mahallesindeki evinde oyunu kullanan yatalak hasta Ali Geriş ve eşi Emine Geriş de uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade ederek yetkililere teşekkür ettiler.
Bu arada, Kütahya’da hasta ve engelliler, Seyyar Sandık Kurulları tarafından hazırlanan 4 seyyar sandıkla oylarını evlerinde kullandılar.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir