Milletin tercihi 3-1-1

1122

Türkiye tarihi bir seçimi daha geride bıraktı. Kütahya’da huzur içerisinde yapılan seçimlerde Kütahyalılar yine ‘kesin olmayan sonuçlara göre’, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyerek bekleneni gösterirken milletvekili seçiminde ise tercihini 3 AK Parti, 1 MHP ve 1 de CHP’den yana kullandı.
KÜTAHYA ‘REİS’ DEDİ
AK Partinin kalelerinden sayılan Kütahya, tarihi seçimde de üzerine düşeni yaparak cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yine yalnız bırakmadı. Kesin olmayan sonuçlara göre Kütahya yüzde 70’in üzerinde Cumhur İttifakını desteklerken Milletvekili seçiminde ise AK Partinin oy oranı yüzde 55 civarında oldu. Kütahya bu desteğiyle yine kendinden bekleneni ortaya koyarak ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ile yola devam demiş oldu.
MHP’DE BEKLENEN OLDU
Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekilliği seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi de başarı elde ederek 1 milletvekilini çıkardı. MHP’nin birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Erbaş, kesin olmayan sonuçlara göre MHP Kütahya Milletvekili seçildi.
CHP’DE 40 YIL SONRA BİR İLK
Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekilliği seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya’da yaklaşık 40 yıl aranın ardından Kütahya’da milletvekili çıkarabildi. CHP’nin birinci sıra adayı Ali Fazıl Kasap, kesin olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilirken bu sonuç partililerce sevinçle karşılandı.
AK PARTİ ÖNÜNDE VE MEYDANLARDA BÜYÜK KUTLAMA
Seçim sonuçlarının büyük oranda açıklandığı akşam saatlerinde Kütahya’da vatandaşlar kutlama için meydanlara indi. AK Partinin Menderes Caddesi üzerindeki parti binasına gelen çok sayıdaki vatandaş, çalınan marşlar eşliğinde zaferi kutladı. Ellerindeki parti ve Türk bayraklarıyla kutlamalara katılan vatandaşlar çalınan marşlara eşlik etti.
AK PARTİDE GELENEKSEL BALKON KONUŞMALARI
AK Partide bir gelenek haline gelen balkon konuşmaları bu seçim sonucunda da yinelendi. Partinin balkonunda bir araya gelen İl Başkanı, Belediye Başkanı ve Milletvekilleri burada birer konuşma yaparak Kütahyalılara teşekkür etti. İl Başkanı Çetinbaş, konuşmasında, “Bizlere bu mutluluğu yaşatan her bir hemşehrime teker teker teşekkür ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milletvekillerimizle, belediye başkanımızla Kütahya’mız için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir