‘Bayramdan önce müjdeli haber verilsin istiyoruz’

983

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sendikanın Kütahya il temsilciğini ziyaret ederek il temsilcisi Kadir Bayram ve üyeleri ile bir araya geldi. Kahveci, ek gösterge ve ikramiye konularında hükümete çağrıda bulundu.
Sendikanın Kütahya il temsilciğini ziyaret ederek il temsilcisi Kadir Bayram ve üyeleri ile bir araya gelen Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesinde açıklamış olduğu polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine ek gösterge 3600 hususunu oldukça olumlu olarak değerlendirdiklerini ancak uygulamanın eksik olduğunu belirtti.
“BAYRAMDAN ÖNCE
MÜJDE BEKİYORUZ”
Ek gösterge konusunu Kamu-Sen olarak toplu sözleşmelerde daha önce gündeme getirdiklerini dile getiren Kahveci, şunları söyledi: “Yıllardır toplu sözleşme masalarında dile getirdiğimiz ve üzerinde yoğun çalıştığımız, kamu çalışanlarına ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi ile ilgili bir açıklaması oldu. Sayın Cumhurbaşkanının açıklamaları özellikle 4 meslek grubu ile ilgiliydi. İmamlar, polisler, öğretmen ve hemşirelere 3600 ek gösterge verileceğini ifade etti.
Bu aslında yerinde bir tavır ama bize göre eksik. Şu anda 3 milyona yakın kamu çalışanı var ve bunların içerisinde belli bir kısım ek göstergeden faydalanamıyor. Ek göstergeden faydalanamayan yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşların da ek göstergeden faydalandırılması gerekir. Biz bunu olumlu karşılıyoruz ama bunu seçimlerde vaat olmaktan çıkarılıp gecikmiş bir hak olarak değerlendirilerek bayramdan önce kamu çalışanlarına bir müjdeli haber verilsin istiyoruz.”
“EMEKLİYE İKRAMİYE
OLDUKÇA DOĞRU
BİR UYGULAMA”
12 milyon emekliye bayram ikramiyesi verilmesi hususunu da oldukça olumlu karşıladıklarını ifade eden Kahveci, şöyle devam etti: “Bu uygulama da oldukça doğru bir uygulama. Bizim toplu sözleşme metinlerimizin içerisinde hem aktif olarak çalışan kamu çalışanlarımıza hem de emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi hususu vardır. Bizim talebimiz bin liradan daha fazla, asgari ücret kadardı. Şu an 12 milyon emekliye ikramiye verildi, helali hoş olsun. Doğru bir uygulama oldu. Bu aynı zamanda aslında Türkiye ekonomisine de katkı sağlamak için de önemli. O insanlar neticede aldıkları ikramiyeyle ya borçlarını kapatacaklar ya alış veriş yapacaklar ya da çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayacaklar. O zaman bunu yaygınlaştırmak lazım. Kamu çalışanlarına şu an itibariyle aktif çalışan memurlara da bayram ikramiyesi mutlaka verilmesi gerekir. Çünkü şu anda kamuda aktif olarak çalışan ve bayram ikramiyesi almayan sadece memurlar kaldı. İşçiler, emekliler, diğer çalışanlar alıyor, sadece memurlar alamıyor. Bu adaletsizliği ortadan kaldırmak gerekir. Aslında bu bütçeye de çok fazla bir maliyet getirmiyor.”
Kamu-Sen il temsilcisi Kadir Bayram da ziyaretlerinden dolayı Kahveci’ye teşekkür ettiğini ifade etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir