Yaz tatili başladı

1135

Kütahya’da, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı dönem sonunda okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 93 bin öğrenci karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

KARNELER PROTOKOLDEN
Abdurrahman Paşa İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik öğrencilere karnelerini verdi.

“KARNELER AİLELERİN DE KARNELERİ”
Vali Ahmet Hamdi Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya’da yaklaşık 93 bin öğrencinin karnelerini aldığını söyledi.
Öğrencilerin yorucu bir eğitim öğretim döneminin ardından tatili hak ettiklerini dile getiren Vali Nayir, şöyle konuştu: “Öğrencilerimiz 2017-2018 eğitim öğretim dönemini tamamlayıp bir üst sınıfa geçtiler. Gayret ettiler, çalıştılar ve bir tatili hak ettiler. Bizim isteğimiz ailelerin bu karnelerin kendi karneleri olduğunu da bilmeleri. Eğer varsa bir zayıf not, ailelerimiz bunun kendilerinin de bir yorumu olarak değerlendirmelerini istiyoruz. Ailelerimizden istediğimiz, mutlaka öğrencilerimize daha güzelini gösterip onlara sıkıntı çıkarmayacak karne yorumu yapmaları. Tatil döneminin eğitim camiamıza, öğrencilerimize ve ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

“BOL BOL DİNLENİN KİTAP OKUYUN”
Öğrencilerle karne heyecanını birlikte yaşamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de, “Bütün öğrenci ve velilerimize, öğretmenlerimize, yorucu bir yıl sonunda iyi tatiller diliyorum. Öğrencilerimiz tatilde bol bol dinlensinler. Öğrencilerimize özellikle tatilde kitap okumalarını da tavsiye ediyorum.” diye konuştu.
Karnelerini alan öğrenciler de yaz tatiline girmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir