“Milli irade sandığa yansıyacak”

1227

Kütahya’nın her seçim sürecini huzur içerisinde tamamladığını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, milli iradenin sandığa net olarak yansıması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sürecini ve seçim gününü izleyecek olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) uzun dönem seçim gözlem heyeti Kütahya’ya geldi.
AGİT, Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu (DKİHB) tarafından Almanya ve Kırgızistan’dan görevlendirilen Uzun Dönem Gözlemciler Janina Markewitsch ile Emil Shakir Uulu Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret ederek süreç hakkında bilgiler aldı.
Heyeti İl Özel İdaresindeki makamında ağırlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin Kütahya’da huzur içerisinde gerçekleşmesi için gereken tüm tedbirlerin alındığını söyledi.
Kütahya’da çok güzel karşılandıklarını ve bundan onur duyduklarını ifade eden Janina Markewitsch, heyetten 22 kişinin Türkiye’de uzun süre kalarak, seçim hazırlıklarını takip edeceğini tüm dünyadan 350 gözlemcinin ise seçimlerin gerçekleşeceği 24 Haziran’da görevde olacaklarını söyledi.

“KÜTAHYA’DA SEÇİMLER HUZUR İÇERİSİNDE TAMAMLANDI”
Kütahya’nın her seçim sürecini huzur içerisinde tamamladığını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, milli iradenin sandığa net olarak yansıması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Vali Nayir, “Biz türkiye olarak AGİT’in kuruluşundaki 57 ülkeden biriyiz. Dolayısıyla AGİT’in görevini yapmasına da bizim de destek olmamız lazım. Bunu yalnızca sizin işiniz olarak değil, bizim işimiz olarak da görüyoruz. İlimiz bundan önceki seçimlerde de hiçbir olay yaşamamış, seçimi demokratik olgunlukla tamamlayabilmiş illerden biri. Seçimler yargı denetiminde yapılıyor. Bizler seçimin genel güvenliğini sağlamaya ve adayların rahat propagandasını yapacak ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla hakimler oy verme yeri, oy pusulaları sayım işlerini karara bağlamakla yetkililer, bizler milli iradenin sandığa net olarak yansıması için bir ortam oluşturuyoruz. Milli iradenin, kişilerin iradelerinin sandığa bir baskı olmadan yansıması için görev alıyoruz. Bugüne kadarki gelişmelerde yine bundan önceki seçimlerde olduğu gibi hiçbir sıkıntı yaşamadan yüz akımızla çıkacağız” diye konuştu.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir