“Çocuklarımız kendi kültürümüzle büyümeli”

1042

Çocuklara kendi kültürel değerlerini yansıtan şahsiyetlerin anlatılması gerektiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu ülkede kimse Malkoçoğlu olmaya çalışmadı ama he-man, örümcek adam olmaya çalışan bir sürü kişi çıktı. Çocuklarımız kendi kültürümüzle büyümeli” dedi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir her hafta gerçekleştirdiği okul ziyaretleri kapsamında Nene Hatun Anaokulunu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Vali Ahmet Hamdi Nayir’e İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Şube Müdürü İbrahim Aybek, Nene Hatun Anaokulu Müdürü Gülay Tonga ile okul aile birliği üyeleri eşlik etti.
Çocukların yoğun ilgi ve sevgiyle karşıladığı Vali Ahmet Hamdi Nayir minik öğrencilerle tek tek ilgilendi, sohbet etti, oyunlarını izledi, merak ettikleri sorulara yanıt verdi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir, minik öğrencileri ziyaretinin ardından öğretmenlerle bir araya geldi.
“DAHA İYİSİNİ SİZLERLE
YAPABİLİRİZ”
Nüfusunun dörtte birinin öğrenci olduğu bir şehirde herkesin eğitimle iç içe olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yalnızca öğrencileri ilgilendiren bir durum değil, anne ve babaları da işin içine katarsak nüfusun çok büyük bir bölümü okullarla içli dışlı. Dolayısıyla burada yürütülen hizmetleri de yerinde görmenin bir gereği var diye düşündük. 2 yıldır uyguladığımız bir sistem dahilinde öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, okul aile birliği üyelerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Daha iyisini gerçekleştirmek için sizlerin tecrübesinden, şevkinden, heyecanından istifade etmeye çalışıyoruz” dedi.
“İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ
NESİLLERİ SİZ
YETİŞTİRECEKSİNİZ”
Önemli iş önemsiz iş ayrımı yapmadıklarını ve her işin sevilerek yapıldığı takdirde verimli sonuçlar doğuracağını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğretmenlik mesleğinin öneminden söz etti. Yetişmiş insan gücüne dikkat çeken Vali Nayir, “Hangi meslek grubu olursa olsun, işini severek yapıyor ve tercihlerinin doğru olduğuna inanıyorlarsa bu işte başarılı olurlar diye düşünüyorum. Sevilmeden yapılan işin ne zevki, ne heyecanı, ne de verimliliği oluyor. Önemli iş, önemsiz iş ayrımımız yok, her iş önemli. Hayata dair sizlerin hedefleri, verimlilikleri mutlaka bu işin önemini gösterecektir. Bu kadar önemli bir işi yapmanın bir zevki ve heyecanı olmalı. İnanıyorum ki sizler de bunun hakkını veriyorsunuz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Güçlü olmamız lazım. Güçlü olmanın ilk yolu da çok iyi yetişmiş, ülkesine, milletine, değerlerine inanan insan grubuna sahip olmaktır. Eğitim anne karnında başlıyor, okul sıralarında devam ediyor. İnşallah bizim ihtiyacımız olan nesli ortaya çıkaracak bir eğitim sistemini hep birlikte inşa ederiz” diye konuştu.
“YÖNETİM DEĞİL
YÖNETİŞİM DÖNEMİ”
Öğretmenlerin istek ve arzularını, gördükleri eksikleri ifade etmeleri gerektiğini belirten Vali Nayir, “Biz ili yönetirken Ankara’nın koyduğu kurallara göre yürütüyoruz. Sizlerin tespit ettiği bir eksik varsa, o eksiği Ankara’ya iletmek İl Milli Eğitim Müdürlüğünün görevi olmalı. Bu tecrübelerin oraya aktarılması lazım. Dönemimiz yönetim değil yönetişim dönemi. Kuralları koyup uygulama değil, kuralları birlikte oluşturma ve uygulamaya da birlikte katılmak. Yönetenlerle yönetilenlerin ortak karar verdiği ortamdır yönetişim” dedi.
“ÖĞRETMENLER
ODASININ AYRI BİR
KIYMETİ OLMALI”
Öğretmenler odasının başarıdaki rolüne de değinen Vali Nayir, “Yeni öğretmenlerin mesleğe başlama heyecanını kıdemlilere yansıtırsak, kıdemlilerin de bu işteki tecrübesini onlara yansıtırsak başarı oranımız yükselir. Benim en yakın meslektaşım bana 70 km. uzakta. Sizlerin meslektaşlarınız yanınızda, bu büyük bir nimet. Danışacağınız, konuşacağınız, derdinden anlayacağınız, derdine yardımcı olacağınız bir ortamı oluşturmanız lazım. Bu başarıda büyük bir etki yapar” dedi.
“EKİP BAŞARISINA VE
GÜVEN DUYGUSUNA
İHTİYAÇ VAR”
Eğitimdeki iyileşmelerin başarıya yansımaması üzerine konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, çocukları eğitimden ve sosyal hayattan alıkoyan teknolojiye karşı iş birliği içerisinde çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. Vali Nayir, “Biz okul binalarımızı, eğitim araç gereçlerimizi iyi hale getirdik. Ailelerin de durumu iyi. Eğitimde iyileşmeyi sağladık ancak verimliliği sağlayamadık. Sebepleri öğretmenlerimiz değil ama genel dünya konjonktüründe çocuklarımızı meşgul edecek birçok şey çıktı. Bunları aşacak yolları da yine bu odalarda bulmamız lazım. Bu yalnızca eğitimin değil, toplumun hatta dünyanın problemi. Bunları aşacak bir şeyler bulmamız lazım. Bu sadece sizin sırtınıza yük olmamalı, bu konuda aklınıza gelebilecek herkes gayret göstermeli. Çağımız ferdi başarılarla elde edilen bir çağ değil. Mutlaka ekip ruhuna ihtiyaç var. Burada da yönetimiyle, öğretmenleriyle, okul aile birliğiyle yapılacak çok şey olmalı. Alışılmış şeylerin dışına çıkıp çocuklarımıza daha faydalı nasıl olabilir, onların ailelerine bu eğitimi nasıl yansıtabiliriz diye beraber düşünmemizde fayda var. Olabildiğince çocuklarımıza güven aşılamamız lazım. Çocuk güvenmeli. Ailesinden, öğretmeninden, toplumdan, sokaktan güven duygusunu almalı. Çocuklar kendilerini daha üst noktalara konumlandırıp, ‘ben şunu da yapabilirim’ demesi lazım. O konuda cesarete ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLARIMIZ KENDİ KÜLTÜRÜMÜZLE BÜYÜMELİ”
Çocuklara kendi kültürel değerlerini yansıtan şahsiyetlerin anlatılması gerektiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu ülkede kimse Malkoçoğlu olmaya çalışmadı ama he-man, örümcek adam olmaya çalışan bir sürü kişi çıktı. Battal Gazilerimiz çocuklarımıza kendi kültürlerini yansıtan bir figür olarak anlatılmalı. Üstelik hiçbiri masal kahramanı değil, yaşamış ve hayatta kendine yer bulmuş kahramanlar. Yunus Emre, Keloğlan, Nasreddin Hocamız çocuklarımıza idol olmuş olsa, bunları keşke şu yaşlarda verebilsek çocuklarımıza” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir