İsmet Güral’dan ‘dostluk iftarı’ geleneği

997

Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, dostlarıyla bir araya geldiği iftar geleneğini sürdürdü.
Ramazan ayında dostluk iftarı adıyla geleneksel hale getirdiği iftar programlarından yenisini Güral Sofrasında gerçekleştiren İsmet Güral, burada yaptığı konuşmasında dostluğun önemine değindi.
Güral, iftar programına bu yıl da katılımın oldukça yoğun olduğu programdaki konuşmasında, davete icabet eden herkese teşekkür ederek başladı.
Ramazan ayında manevi duyguların üst seviyelere çıktığını ve bu hazzı dostlarıyla birlikte yaşamanın mutluluğu içerisinde olduğunu dile getiren Güral, şunları söyledi:
“Orucumu sizlerle beraber açabilmiş olmanın vermiş olduğu manevi hazzın lezzetinden dolayı çok mutlu ve memnun olduğumuzu ailem, mesai arkadaşlarım ve camiam adına sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu iftarlarımızın temeli daha önceki konuşmalarımda belirttiğim gibi dostluk amacıyla yapılan iftarlardır. Hepinize hatırlatmama gerek yok ama hayattaki en önemli şeylerden bir tanesi dostluktur, arkadaşlıktır, sevgidir. Gidenin geri gelmesi, geçen zamanın çevrilmesi mümkün değil. Bunun için bize düşen görevleri yerine getirmeli, dostluk ve arkadaşlığın canlı tutulması için üzerimize düşeni yapmalıyız. Dostluğu ve sevgiyi canlı tutabilmek için istiyorum ki yeni doğan tüm bebeklerin yüreklerine, gönüllerine sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı koyabilmeliyiz. Bu bebeklerde dostluk ve sevgi ile büyüsün. Büyüdükleri zaman da bu salonda bulunan herkesi kucaklasın ve sarsın istiyorum. İnanlar vardır derya içindedir ama damla nasip olmaz, çölde gezer ama rahmet eksik olmaz. Bunun için diyorum ki bu mübarek ramazan ayında muhabbeti ve duası kabul buyrulsun istiyorum. Dualarımız bizden, dualarımız belli ve duyanımız belli geri kalanı da takdiri ilahi. Bu duygu ve düşüncelerle bundan sonrada bu iftarların tekrar edilmesini diliyorum. Hepinize sağlık ve huzur içinde geçireceğiniz bir ramazan ayı diliyor devamında ve tekrarında fayda var diyorum”.
İşadamı İsmet Güral’ın bir gelenek haline getirdiği dostluk iftarına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Celal Yücel, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, çok sayıda iş adamı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsmet Güral’ın ilkokul, mahalle, asker arkadaşları ile birlikte çalıştığı mesai arkadaşları katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir