Kütahya Kudüs için ayakta

1111

Kütahya’da, İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Filistin’e destek için İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği öncülüğünde yürüyüş düzenlenerek sloganlar atıldı.
ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI
Öğle namazı öncesinde kentteki tüm camilerde şehit edilen Filistinliler için selalar okundu. Öğle namazının ardından İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından şehit edilen Filistinliler dua edildi.
Gıyabi cenaze namazına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıdaki vatandaş katıldı.
İHH ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜRÜYÜŞ
Daha sonra İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği öncülüğünde, birçok sivil toplum kuruluşunun da katıldığı İsrail ve ABD’nin protesto edildiği bir yürüyüş düzenlendi.
İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, burada yaptığı konuşmasında, Filistinlilerin yanında olduklarını göstermek ve İsrail ve ABD’yi protesto etmek için zaman zaman yürüyüşler düzenlediklerini, bu eylemlerin hafife alınmaması gerektiğine dikkat çekti.
Yürüyüşler vesilesiyle Allah’ın zalimlerin kalplerine korku saldığını dile getiren Yenipazar, şöyle konuştu: “İsrail ve ABD kendi zalimliklerini tescilleyip ortaya koydular. ABD ve İsrail 14 Mayısta maalesef büyük bir felaket ortaya koydular. Aslında bu kendileri için de bir felaket. Bugün İsrail’de Müslümanların yüzü gülmüyor ama Yahudilerin de yüzü gülmüyor. Onlar Kudüs’te yaşayan kardeşlerimizin yüzünü güldürmüyorlar Allah da ne onların ne de tüm dünyadaki Yahudilerin yüzünü güldürmüyor. Coğrafyalar içerisinde rabbim Kudüs’e bir işaret, bir sır koymuş. Kudüs’e hakim olan eğer Kudüs’te barışı sağlarsa dünyaya da hakim olur. Tarihi seyri inceleyin, ne zaman Kudüs’te adil bir yapı hakim olmuş ve barış tesis edilmişse yeryüzünde de adil bir yapı hakim olmuş ve barış tesis edilmiştir. Bugün bizim bütün çabamız bunun üzerinedir. Biz yeryüzünde barış ve selametin hakim olması için mücadele ediyoruz.”
Filistin ve Kudüs’ün işgal edildiğini ve Filistinlilerin bunun mücadelesini verdiğini de kaydeden Yenipazar, “Amerika ve İsrail hukuksuz bir şekilde hem Siyonist İsrail başkentini Kudüs ilan ediyor hem de açık ve aleni bir şekilde tüm insanlığa zulmediyorlar. Açık bir şekilde görüyoruz ki onların sonu çok yaklaştı. Buna kalben inanıyoruz.” diye konuştu.
“ABD’NİN BU GİRİŞİMİ BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR”
ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etme girişimini kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ise şunları söyledi: “ABD’nin bu girişimi bizim için yok hükmündedir. ABD bu girişimleri ile Birleşmiş Milletler ile kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiştir. Bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. Kudüs’ün, gerek Birleşmiş Milletler kararlarıyla gerekse uluslararası antlaşmayla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan şiddetle kaçınılması şarttır. İsrail’e, böyle devam etmesi halinde, eninde sonunda akıttığı masum kanlarında boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Uluslararası kuralların ve vicdanın bu derece hoyratça çiğnenmesi, hiç kimsenin kendini güvende hissetmediği bir dünyaya doğru gidildiğinin ifadesidir. Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin kendi dini ve tarihi hafızalarını muhafaza ettiği Kudüs’te, bu dengenin bozulması çok daha büyük sorunları tetikleme potansiyeline sahiptir. Bu tehlikenin bilincinde olduğunu düşündüğümüz uluslararası arenayı ve Birleşmiş Milletleri zaman kaybetmeksizin bir kez daha harekete geçmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
“MÜCADELEMİZ KARARLILILA SÜRDÜRÜLECEKTİR”
“Türkiye, bu hukuksuzluğa karşı, dönem başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası platformlarda ve ikili temaslar vesilesiyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” diyen Çetinbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Müslümanlar olarak, Kudüs’ün namusunu korumak, tarihin bize yüklediği mukaddes bir sorumluluktur. Ümmetin onuru Kudüs’ün, bu tarz oldu-bittilerle işgal girişimine karşı Selahaddin Eyyubi gibi dimdik duracağız. Unutulmamalıdır ki bölgenin huzur ve istikrarı, ancak, Kudüs’ün, çok dinli, çok dilli, çok kültürlü çoğulcu yapısı korunduğu, Kudüs barışa kavuştuğu zaman sağlanabilir. ABD’nin içerisine düştüğü bu akıl tutulması ve izansız yaklaşım, ABD’yi dünya kamuoyunda ve devletler arenasında yalnızlığa mahkûm ederken, işgal ve terör devleti İsrail’in zulmüne ve işlediği suçlara da ortak etmiştir. Binlerce Filistinlinin kanlarının dökülmesinden, İsrail kadar ABD’nin de sorumluluğu vardır. İsrail’in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir