İşitme engellilerden işaret diliyle İstiklal Marşı

1009

Kütahya’da Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde işitme engelliler işaret diliyle İstiklal Marşı okurken Şizofreni Derneği üyelerinden oluşan mehter takımı gösteri sundu.
Engelliler Haftası dolayısıyla valilik önünde bir araya gelen engelli dernekleri yönetici ve üyeleri, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, bazı daire müdürleri ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Caddesinden Karagöz Paşa Camisine kadar yürüdü.
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Engelliler Haftasının Kütahya’da çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirtti.
Kutlamalara engelliler alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile birlikte etkinlikleri düzenlediklerini dile getiren Turan, şunları kaydetti:
“Haftanın anlam ve önemine binaen etkinlikler düzenliyoruz. Etkinliklerimizde engellilerimizin varlıklarını ve toplumdaki yerlerini anlatmaya çalışıyoruz. Bu haftayı dolu dolu geçirmek için halkımızın da katılım göstermesini temenni ediyoruz.”
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da engellilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturmak adına faydalı olduğunu söyledi.
Etkinlikte, Kütahya İşitme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyeleri İstiklal Marşını işaret dili ile sunarken Kütahya Şizofreni ile Yaşam Derneği üyelerinden oluşan mehter takımı da gösterisini gerçekleştirdi.
Etkinlik, kentte engelli öğrenciler alanında faaliyet gösteren özel rehabilitasyon merkezlerinin çocuk şenliği ile gün boyu devam edecek.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir