‘Kütahya’ya şükran borcumuz var’

1232

161 milyon TL’lik yatırımın temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Kütahya’ya gelen ve Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya’nın en iyi hizmetleri hak ettiğini belirterek, ‘Kütahya’ya şükran borcumuz var’ dedi.
Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Nayir’in makamına geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya il protokolünün de yer aldığı ziyarette Kütahya’nın genel durumu hakkında bilgiler aldı, istişarelerde bulundu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu valilik makamında gerçekleşen ziyaret sonrası Valilik Toplantı Salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Basın toplantısında AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş da hazır bulundu.
“TÜM KÜTAHYA’NIN KALBİNİ KAZANDINIZ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ağırlamaktan duyduğu mutluluğu paylaşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “İlimize yapmış olduğunuz yatırımlar, hizmete alınan tesisler, yeni temeli atılan tesisler için tekrar şükranlarımı arz etmek istiyorum. İlimize her gelişiniz bizler için müjde paketiyle olmuş oluyor. İlimizin tarımına, ekonomisine, içme suyuna, 580 bin insanımıza dokunan hizmetlerinizle ilimizdeki bütün insanların kalbini kazanmış durumdasınız. Bizler de sizlerin bu hizmetlerine layık olmaya çalışıp, burada yapmış olduğumuz çalışmalarla sizlerin buradaki görevinize yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
“KÜTAHYA EN ÇOK HİZMETİ HAK EDEN İL”
Kütahya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Kütahyamızı çok seviyorum. Kütahya gerçekten muhteşem bir yer. Kütahya hükümetimize en büyük desteği verdi. Ege, Marmara, Akdeniz bölgelerinde yüzde 70’le birinci. Marifet iltifata tabidir. Dolayısıyla biz de Kütahyamızı bu konuda en çok hizmet edilmesi gereken bir vilayet olarak tanımlıyoruz” dedi.
“FELENT ÇAYI KÜTAHYA’NIN GERDANI OLACAK”
8 tesisten 7’sinin temelini attıklarını, 1 tesisin de açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Eroğlu, “Özellikle Gediz Gürkuyu Üzümlü Barajı önemli bir barajdı. Bugün bu barajımızın açılışını yaptık. Burada en önemli temel Felent Çayı. Bu kangren olmuş, çözülemeyen bir meseleydi. İnşallah hem Kütahyamızı taşkınlardan koruyacak hem de Kütahya için bir gerdanlık olacak. 50 Milyon TL’lik büyük bir proje ama bunu yapacağız” dedi.
“KÜTAHYA’YA ŞÜKRAN BORCUMUZ VAR”
Kütahya’nın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sergilediği duruş ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Meclis Başkanı ve NG Şirketleri Kurucu Başkanı Nafi Güral’dan övgüyle söz eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Kütahya, 15 Temmuz’da Kütahya İstiklal Harbi’ndeki kahramanlığa benzer bir destan yazdı. Kütahyalı iş adamı Nafi Güral 16 Temmuz günü beni aradı, “İtalyanlarla ortak bir fabrika kuracaktım ama Türkiye kanlı bir darbe girişimi yaşadı. Ne yapayım?” diye sordu. İtalyanlara ekonomimizin son derece sağlam olduğunu söylemesini istedim. Fabrikanın temel atma töreninde de turkuaz halıyı serme ve Cumhurbaşkanımızı ya da Başbakanımızı açılışa getirme sözü verdim. Temel atma töreninde sözümü tuttum halıyı ben serdim, 15 Temmuz Şehitler Seramik Fabrikasının açılışını da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Türkiye böyle bir ülke. Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlar, darbe girişimleri, hileler, terör örgütlerine rağmen bizim ekonomimiz son derece sağlam ve büyümede bir rekora imza attık” şeklinde konuştu.
BARAJ, GÖLET VE DERE ISLAHI ÇALIŞMALARI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu işletme safhasında 13, inşaat aşamasında 15, planlama ve proje safhasında 20 adet adet baraj olduğunu söyledi. 5 göletin tamamlandığını belirten Bakan Eroğlu, inşaat aşamasında 3, planlama ve proje aşamasında 21 adet gölet olduğunu kaydetti. 94 dere ıslahının yapıldığından da söz eden Bakan Eroğlu, “Kütahya istikbali çok parlak olan bir ilimiz. Hükümetimiz, 2018 yılı hariç 2017 yılı sonuna kadar 13 Milyar TL yatırım yaptı. Yaptığımız 13 baraj, 5 gölet dışında 15 baraj, 3 gölet daha yapılacak. 13 barajdan Altıntaş Beşkarış Barajı, Aslanapa Kureyşler Barajı, Domaniç Çukurca Barajı, Gediz Gümele Barajı, Gediz Barajı, Gediz Gürkuyu Üzümlü Barajının bugün temelini attık. Hisarcık Hasanlar Barajı, Simav Söğüt Barajı, Simav Yemişli Barajı, Simav Kiçir Barajı, Şaphane Barajı, Tavşanlı Uluçam Barajı, Tavşanlı Doğanlar Barajını tamamladık. Şimdi 15 tane baraj inşa safhasında. Bunlar, Domaniç Çamlıca Barajı, Domaniç Domur Barajı, Emet Barajı, Gediz Kayacık Barajı, Gediz Murat Dağı Barajı, Gediz Yunuslar Barajı, Kütahya Merkez Yanıkhisar Barajı, Pazarlar Orhanlar Barajı, Simav Dağardı Barajı, Simav Örenli Barajı, Simav Yağmurlar Barajı, Tavşanlı Kışlademirli Barajı, Tavşanlı Kozluca Barajı, Tavşanlı Tunçbilek Barajı çalışmaları sürüyor. Bunun dışında 20 adet baraj planlıyoruz. Göletlerden 5 göleti tamamladık. Emet Konuş Göleti, Hisarcık Güldüren Göleti, Kütahya Merkez Pullar Göleti, Tavşanlı Şenlik Göleti, Tavşanlı Kayı Göletini tamamladık. Tavşanlı Karacakaş Göleti, Tavşanlı Sekbandemirli Göletinin inşası başladı, Pazarlar Sofular Göletinin ihalesi yapıldı, süreç devam ediyor, 1 ay içerisinde neticelenir. Planlama safhasında da 21 adet göletimiz var. Hepsini yapacağız. 94 tane dere ıslahı yapıldı. 120 ilçe, mahalle, köy, belde kurtarıldı. 11 bin 463 dekar araziyi de su baskınlarından koruduk, ekilir hale geldi. Bugün temel attığımız çok sayıda dere ıslahı var. 22 derenin inşaatı devam ediyor. Bugün de 14 tane paketin temeli atıldı” diye konuştu.
“ORMAN KÖYLÜLERİNE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ”
Destekler hakkında da bilgiler veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Ormanla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Orman varlığı açısından en zengin illerimizden biri olan Kütahya’nın yüzde 56’sı orman. Orman köylülerine her türlü desteği veriyoruz. Hibe, kredi, gelir getirici türlerin ekilmesi, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, güneş enerjili sistemler, bal ormanları kurulması gibi alanlarda destek veriyoruz. 123 köyü geçen sene tamamladık, bu sene de 9 köyde çam fıstığı, zerdali, kuşburnu, alıç, dut, ceviz, badem gibi dikimler yapılacak” dedi.
“KÜTAHYA TABİAT TURİZMİ CENNETİ OLACAK”
Milli parklar ile tabiat parkları hakkında da konuşan Bakan Eroğlu, “Kütahya’yı tabiat turizmi cenneti haline getirmek istiyoruz. Master Planı ve Eylem Planı çıktı. Başkomutan Tarihi Milli Parkı ile ilgili çalışmaları tamamladık. Çamlıca Tabiat Parkı, Enne Barajı Tabiat Parkı güzel oldu. Topuk Yaylası Tabiat Parkıyla ilgili saha çalışmaları yapıldı, 779 dekarlık alan 21 Mart 2017 tarihinde milli park ilan edildi, gelişme planı çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Projesi kapsamında geçici Hayvan Bakım Evi yapımı maksadıyla Kütahya Belediyesine 1 milyon 362 bin 300 TL, Tavşanlı Belediyesine 280 bin 572 TL, Simav Belediyesine 159 bin 153 TL ödenek aktarıldığını söyledi.
Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet veren Türkiye’nin 4. büyük ve Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanının daha etkin kullanılması için gerekli görüşmeleri yapacağını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk etapta Gaziantep’e sefer düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu basın toplantısının ardından Kütahyalı esnafla bir araya geldi.
“24 HAZİRAN SEÇİMLERİ BİR MİLAT OLACAK”
AK Parti Kütahya İl Başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, 24 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu belirtti.
Bu seçimlerle yeni bir sistemin başlayacağını, güçlü cumhurbaşkanı, güçlü iktidar, güçlü Meclis için çok gayret etmeleri gerektiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu: “İnşallah cumhurbaşkanımız tek turda seçilecek. Buna yürekten inanıyoruz, çünkü sizler varsınız. Ama Meclisimizin de gerçekten çok güçlü olması gerekiyor. Biliyorsunuz yeni sistemde yasama ayrı yürütme ayrı olacak. Yasama çok daha müstakil ve güçlü hale geldi. Bu bakımdan özellikle AK Parti’nin milletvekili sayısının çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bunu vatandaşlara anlatmamız lazım. Yani hiç kimse, ‘nasılsa cumhurbaşkanımız seçilir’ diye düşünmesin. Ama yasama da çok önemli. Çünkü kanunları çıkaracak olan yasama, yani Meclistir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte sizlerden güçlü bir Meclis istiyoruz, hazır mısınız?”
24 Haziran’da batıya verilecek mesajın çok önemli olduğuna dikkati çeken Eroğlu, batının Türkiye’nin önünü kesmek için sürekli plan yaptığını, yüzyıllardır bu planların devam ettiğini anlattı.
“CHP MİLLETTEN KOPTU”
CHP’yi ve Cumhur İttifakı’na karşı kurulan ittifakı eleştiren Veysel Eroğlu, şunları kaydetti: “CHP malum milletten koptu, artık milli değeri olmayan, Atatürk’ün kurduğu parti diyebileceğimiz bir parti değil durumuna geldi. Arkasından bu İYİ Parti dediğimiz parti ile ben ona İ parti diyorum, onlar aday olsunlar diye 15 milletvekilini bunlara transfer etti. Neyi transfer ediyorsun kardeşim. Futbol transferi değil ki bu. Netice itibarıyla milletin seçtiği adamlar. Bunlar ağlaya ağlaya gitti, şimdi nasıl dönecekler bilemiyoruz. Gelelim Saadet Partisi’ne. Ben rahmetli Erbakan hocayla çalıştım. Benim de hocamdı, Allah rahmet eylesin. Saadet Partisi’ne oy verenleri demiyorum ama bugün Saadet Partisi’nin başında olanlar gerçekten tarihlerinde utanılacak bir ittifaka, şer ittifakına imzasını attılar. Onlar ne yaparsa yapsın, topu gelsin AK Parti var, karşılarında gece gündüz çalışan bir AK Parti bir teşkilat var.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir