57. Alay’a Vefa Yürüyüşü

1143

Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen “57. Alay Vefa Yürüyüşü”, Kütahya’da yüzlerce gencin katılımıyla yapıldı.
Ulu Cami’de sabah namazını kılarak dua eden kent protokolü, vatandaşlar ve gençlere yarma çorbası ikram edildi.
Yaklaşık 50 metre uzunluğunda Türk bayrağını taşıyan gençler, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Her Türk asker doğar” şeklinde sloganlar atarak Hava Şehitliğine kadar yürüdü.
Şehitlikteki program saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Burada bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, başta Çanakkale savaşında şehit olanlar olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirtti.
Çanakkale ruhunun yaşatılması gerektiğini ve bunun için de programlar düzenlediklerini dile getiren Ölçen, şunları kaydetti:
“Çanakkale savaşını üç kelime ile anlatacak olursak, “geldiler, gördüler ve gittiler” şeklinde ifade edebiliriz. Bin yıldır bu topraklarda gözü olan, bu millete, değerlerine, İslam’a saldıran haçlılar, düşmanlar geldiler. Geldiler imanı, mücadeleyi, vatan sevgisini, bayrak aşkını gördüler ve gittiler. Duramazlardı, duramadılar. O günkü aynı ruhla bugün yeniden vatanımıza, bayrağımıza, ülkemize sahip çıkmak için gençlerimizle buradayız.”
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Komutanı Tayfun Dündar, daire müdürleri, vatandaşlar, asker ve gençlerin katıldığı program İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın şehitler için dua etmesiyle son buldu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir