23 Nisan coşkuyla kutlandı

1256

Kütahya’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.
Kutlamalar, öğrencilerin valilik makamına oturması ile başladı. Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, çocukların isteklerini dinledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması sonrası Zafer Meydanında tören düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugayı Komutanı Bülent Tatkan ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile birlikte öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin, 98 yıl önce işgale karşı milli duruşun somut bir adımı olarak açıldığını belirtti.
Bayram sevincinin hep birlikte yaşandığını dile getiren Başyiğit, “Bugün her şeyden önce bir demokrasi bayramadır. Elde edilen kazanımlar hiç kuşku yok ki milli iradenin, yani demokrasinin tezahürüdür. Bugün bize düşen milli şuuru koruyarak gelecek nesillerin aydınlığına vesile olmaktır. Ancak bu şekilde daha hızlı büyüyen bir Türkiye’ye kavuşmuş olacağız.”
Daha sonra, düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri verildi.
Vatandaşlar çocuklarıyla birlikte büyük ilgi gösterdiği tören, öğrencilerin tören geçişleri, halk oyunları ve spor gösterileri ile sona erdi.
Öte yandan, kentteki okullarda da 23 Nisan coşkuyla kutlandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir