Kütahya bin 25 misafir öğrenci ağırladı

1048

Kütahya’da, Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi ve Kütahya Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “5. Ulusal Korolar Şenliği” gerçekleştirildi.
Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen “5. Ulusal Korolar Şenliği”ne 15 ilden bin 25 öğrencinin oluşturduğu 33 koro katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, burada yaptığı konuşmada, korolara katılan öğrencileri ve beraberinde gelen misafirleri Kütahya’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.
Kütahya’nın, kuruluş ve kurtuluş şehri olduğunu ve korolar şenliği ile şehrin tanıtımına da katkı sağlanacağını dile getiren Başyiğit, şunları söyledi:
“Koro şenliğimize İstanbul’dan, İzmir’den, Gaziantep’ten, Trabzon’dan, Konya’dan ve yurdumuzun dört bir yanından katılım olması bizleri gururlandırıyor. Yapılan bu şenliklerde yüzlerce öğrencimiz aynı sahneyi paylaşarak şarkılar söylemekte ve müziğin gücüyle toplumsal değerlerimize daha büyük bir özenle sarılmaktadır. Öğrencilerimiz aynı zamanda birbirlerine saygı duymayı, birbirlerini alkışlamayı ve birlikte yaşamayı öğrenmektedirler. Şenliğimize katılımın bu kadar yoğun olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Korolar şenliğinin 5.’sini gerçekleştiriyor olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Murat Biçer de müzik eğitiminin koro eğitimi ile pekiştirilmesi halinde daha iyi bir seviyelere getirilebileceğini söyledi.
Öğrencilerin korolarda şarkı söylerken hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini kaydeden Biçer, “Yapılan araştırmalara göre, koro disiplini olan çocukların günlük hayatlarında daha ilkeli ve çalışkan oldukları, duyarlı ve titiz davrandıkları, özgüvenlerinin geliştiği tespit edilmiştir. Eğitim için bu denli yararlı olan koro eğitiminde farkındalık oluşturmak, öğrencileri yarışma stresi olmadan eğlendirerek yeteneklerini sergilemelerini sağlamak adına yapmış olduğumuz şenliğimizin 5’incisini gerçekleştiriyor olmak gerçekten çok önemli ve güzel bir duygu.” diye konuştu.
Bazı üniversitelerin müzik ve konservatuvar bölümlerinden akademisyenleri ile öğrenci velilerinin katıldığı Korolar Şenliğine Kütahyalı vatandaşlar da ilgi gösterdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir