Girişimci Kadınlar Güçleniyor

1208

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 29 ilde uygulanan “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” destek programı Kütahya’da da hayata geçirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının desteği ile yürütülmekte olan “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” kapsamında Kütahyalı kadın çiftçilerin girişimcilik eğitimleri başladı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile Simav, Altıntaş ve Tavşanlı ilçelerinde organize edilen “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programı kapsamında kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 75 genç kadın çiftçiye 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri verilecek.
Eğitimlere katılan kadın üreticilerin ulaşım, yemek ve konaklama gibi masraflarının da karşılanacağı destek programın da sertifika almayı hak eden kadın çiftçiler tarafından hazırlanan ve bulunduğu ilde ilk ona giren projeler Uşak, Kütahya ve Denizli illerinin yer aldığı Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika törenine katılacak. Denizli ilinde yapılacak olan Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika töreninde ise her ilin dereceye giren ilk üç proje sahibi açıklanarak, dereceye giren proje sahibi kadın çiftçilere birinciye üç bin, ikinciye iki bin ve üçüncü olan proje sahibine ise bin TL olan teşvik ödülleri verilecek.
Türkiye genelinde yedi bölge 29 ilden Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika törenine katılan projeler Bakanlık düzeyinde gerçekleştirilecek Türkiye finalinde yarışacak. Temmuz ayında yapılması planlanan Türkiye finalinde Bakanlığımızca belirlenen jüri tarafından değerlendirilecek olan projelerden dereceye giren proje sahiplerine 20 bin TL ile 40 bin TL arasında destekleme ödülü verilecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımda kadın girişimcilerin güçlendirilmesi amacıyla 2015 yılında uygulamaya konulan “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” projesi kapsamında bitkisel ve hayvansal üretim, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ürünleri, işleme, pazarlama, aile işletmeciliği ile kırsal turizm proje konu alanları olarak değerlendiriliyor. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir