‘Fark et, kabul et, bizimle yürü’

1162

Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde, ’Fark et, kabul et, bizimle yürü’ yürüyüşü düzenlendi.
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde, ’Fark et, kabul et, bizimle yürü’ sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş Sevgi yolunun girişinde başladı ve Karagöz Camii önünde son buldu.
Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşte, Kütahya protokolü, otizmli gençler, öğrenci, öğretmen ve katılımcılar ellerindeki mavi balonları serbest bırakarak farkındalık mesajı verdi. Balonların havaya bırakılmasının ardından protokol üyeleri ve otizmli bireyler ile aileleri farkındalık için ‘Otizm için izini bırak’ panosuna el izlerini bıraktı.
2 Nisan tarihinin otizmle ilgili bir farkındalık günü olduğunu hatırlatan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Otizmli çocuklarımızla ve aileleriyle birlikte bir yürüyüş yaptık. Bunun ardından Otizm için izini bırak kısmında el izlerimizi çocuklarımızla birlikte hazırlanan bir panoya bıraktık. Bunlar özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımız. Ailelerin yaşadıklarını, ailelerin birbiri arasındaki dayanışmayı sağlamak için böyle günler bizler için önemli. Şehrimizde de bu konuyla ilgili özel bir okulumuz var. Onlar özel okullarında eğitimlerinde devam ederken, ailelerimizin yükünü almak ve onları hayata hazırlamak bakımından güzel bir çalışma. İnşallah toplum tarafından otizm ile ilgili bilgilendirme ve ailelerimizin problemlerini anlama ve problemlerinin çözümü noktasında faydalı olur” dedi.
AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ise, “Bugün çok özel bir gün. Otizm için izini bırak farkındalığı çerçevesinde bir yürüyüş gerçekleştirerek, el izlerimizi otizm için bıraktık. Bunlar otizm ile ilgili farkındalığın topluma duyurulması açısından çok önemli etkinlikler. 2016 ile 2019 yılları arası da bizim hükümetimiz tarafından otizm için eylem planı ilan edilmiş yıllar. Hükümetimizin de bu konu ile ilgili çalışmaları var. Bir eylem planı çerçevesinde, otizmli bireylerin topluma kazandırılmasıyla ilgili gerekli önlemler ve çalışmalar yapılıyor, yapılmaya da devam edecek” diye konuştu.
Yürüyüşe Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, İl Müftüsü Hüseyin hazırlar, otizmli öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir