‘Üç ayların çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor’

1030

Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, üç ayların başlangıcı olan Recep ayının bugün başladığını, bu ayların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
“ÜÇ AYLARA ULAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Kocaçoban, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yıl içerisinde farkında olmadan yapılan hataların, kusurların ve günahların temizlenmesi için Allah’ın kullarına sunduğu arınma ve kurtuluşa erme mevsimi olan recep ayına ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belitti.
Allah’ın her türlü savaşı, çapulculuğu, zulüm yapmayı bu aylarda yasakladığını dile getiren Kocaçoban, şöyle konuştu: “Aynı zamanda bu aylar içerisindeki kandil geceleri ile de bir yılda olacak hadiseler karara bağlanmaktadır. Yine bu aylardan biri olan ramazan ayı içerisin de kuran ı kerim ayet ayet sure sure indirilmeye başlamıştır. İslam dini sulh ve selamet dinidir. Yüce Mevla’mız bakara suresinde sulhta hayır vardır şeytanın adımlarına ayak uydurmayın toptan sulha girin buyurmaktadır. Memleketimizde yıllarca süren terör olayları sulh ve salaha kavuşturulmak üzeredir. Bu çalışmaların hayırla neticelenmesini temenni ediyoruz. Şu an memleketimizin varlığı milletimizin birliği için zeytin dalı harekatı kapsamında devam eden sınır ötesi operasyonlarda görev alan her rütbedeki asker polis ve sivil görevlilerimize Allahtan şanlı bir zafer bahşetmesini niyaz ediyoruz. Operasyonlarda görev alan kardeşlerimizi yüce Mevla’m hıfzı emayınla korusun ailelerine sabır ve metanet versin. Millet olarak şunu çok iyi biliyoruz ki dünyada her şey alınıp satılabilir veya bulunabilir ama asla ve kat a vatan alınıp satılamaz ve hiçbir yerde bulunamaz. Vatanımızın varlığı için üzerimize düşen ne varsa camia olarak yapmaya hazırız. Bizler biliyoruz ki vatan sevgisi imandandır.”

“MÜSLÜMANLAR OLARAK KOMŞULARIMIZA YARDIM ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Hz. Muhammed’i hayatlarının her alanında örnek edinen Müslümanlar bu düsturu yüzyıllarca uygulamak suretiyle birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilediklerini de ifade eden Kocaçoban, şöyle devam etti: “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadisi şerifi mucibince hareket edilmiş ve sıkıntı çeken Müslümanın imdadına ilk önce komşusu yetişmiştir. Bugün ülke olarak birçok komşumuzun imdadına yetişmek zorunluluğu hasıl olmuştur. Necip milletimiz tarihten gelen sorumluluğunu hiç aksatmadan bugün de komşularının imdadına yetişmeye devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde acı gözyaşı zulüm ve savaşlar bütün hızıyla devam etmektedir maalesef bu olayların cereyan ettiği yerlerde İslam coğrafyasıdır. Komşumuz Suriye’de, iç savaş, Arakanda ,Budistlerin Müslümanlara yaptığı işkenceler, Afganistan’daki işgal, Afrika ülkelerindeki kargaşa ve açlık, Filistin’in Müslümanlara hapishane yapılması ve Siyonist İsrail hükümetinin Kudüs’ü başkent ilan etmeye çalışması bu olaylar karşısında maalesef Müslümanların sessiz kalması yüreğimizi dağlayan ve derince düşünmemizi gerektiren olaylardır. İşte dünyadaki Müslümanların bu minvalde karşıladıkları üç ayalara giriyoruz. Ümidimizi yitirmeden sıkıntılar içindeki kardeşlerimizi unutmadan üç ayları değerlendirmek için günlerin kıymetini bilelim.
Peygamber efendimiz bu aylara yaklaştığında “Allah’ım Recep ve şabanı bizlere mübarek kıl ve bizleri Ramazan ayına ulaştır” diye dua ederlerdi. Bizler de peygamberimizin duasına bütün benliğimizle katılıyoruz. Bizlere bahşedilen bugünleri fırsat bilerek ortadaki dargınlıkları ve kırgınlıkları kaldıralım yıkılan kalpleri düzeltmek için gayret sarf edelim.”

“REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN”
22 Mart Perşembeyi Cumaya bağlayan gecenin ise Regaip kandili olduğunu da hatırlatan Kocaçoban, “Regaib mana olarak herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. Bu gece üç ayların ilk kandil gecesidir. Bu geceye regaib gecesi ismini melekler vermiştir. Allah’u teala bu gece müminlere rağibetler yani ihsanlar ikramlar yapar bu geceye hürmet edenleri affeder. Peygamberimiz ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay recep ayıdır. Bir de bu ayda sevaplar kulların defterlerine bol bol döküldüğü için recebül esabb denmiştir. Sabbe dökmek akıtmak anlamına gelmektedir. Recep ayı aynı zamanda haram aylardandır. Dua ve ibadetlerin kabul edildiği gece olması hasebiyle önemli bir gecedir. Böyle kutsal gün ve geceleri manevi olarak değerlendirmeliyiz. Duaların kabul olduğu bu mübarek üç aylarda ve reğaib gecesinde ordumuz yurdumuz ailemiz milletimiz ve yeryüzündeki İslam ümmeti için dua edelim.
Üç ayların reğaip kandilinin camiamıza milletimize Kütahya’mıza hayırlar ve güzellikler getirmesini niyaz ediyorum” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir