‘Mübarek gün ve geceleri fırsat bilmeliyiz’

1056

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Manevi iklimi ile ruhlarımızı kuşatan, fazileti hakkında Peygamber Efendimizden çeşitli hadisler rivayet edilen üç aylar, 19 Mart 2018 Pazartesi günü başlıyor. Kulları ruhen ve bedenen Ramazan’a hazırlayan, içerisinde Receb ve Şaban aylarını barındıran rahmet iklimine giriyoruz” dedi.
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, üç aylar ve üç ayların ilki olan Recep ayı içerisinde idrak edeceğimiz Regaib kandili ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı.
Resülullah’ın (SAV) üç ayları sevinç içerisinde karşıladığını belirten İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Yüce Allah, kullarına olan rahmetinin tecellisi olarak insanlar içerisinde özel insanlar, mekanlar içerisinde özel mekanlar, zamanlar içerisinde de özel zamanlar yaratmıştır. Bu özel zaman dilimlerinden biri de üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Sevgili Peygamberimiz (SAV) bu üç aylara kavuştuğu zaman ‘Allah’ım Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır’ şeklinde duada bulunmuştur. Bizim de bu değerli zaman diliminden azami ölçüde istifade etmemiz ve bereketli bir mevsim geçirmenin gayreti içinde olmamız gerekir. Üç aylar, yaratılış gayemizi düşünmemiz, yaratan ve yaratılanlarla olan münasebetlerimizi gözden geçirmemiz için bulunmaz bir fırsattır. Bunun için bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek; Rabbimize, ailemize, çocuklarımıza ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirmeliyiz” şeklinde konuştu.
22 Mart Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecenin Regaib kandili olarak idrak edileceğini ifade eden Müftü Hüseyin Hazırlar, “Regaib; kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış manasına gelir. Regâib gecesi, müminlerin mağfiret mevsimi üç aylara rağbet etmeleri ve onun taşıdığı manalardan, değerlerden istifade etmeleri gerekir. Recep, Şaban Ayları ve içerisinde yer alan kandillerin asıl amacı adım adım mü’mini Ramazan’a hazırlamaktır. Bunun şuuru içerisinde bu geceleri idrak etmeliyiz. Üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden bütün insanlığın istifade etmesini, Rağbetimizin; Rabbimize, Rabbimizin razı olduğu amellere, birlik, beraberlik ve kardeşliğe olmasını diliyor, İslam Alemi’nin Regaib Kandilini tebrik ediyorum” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir