KYK öğrencilerinden “Afrin” duyarlılığı

1308

Kütahya’da, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan kız öğrenciler, mum ve led ışıklarla “Afrin” yazısı oluşturup komando yemini etti.
Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi yerleşkesi içerisinde bulunan Zafertepe Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, mum ve led ışıklarla “Afrin” yazısı hazırladı.
Ellerindeki dev Türk bayrağı ile ‘Afrin Zeytin Dalı Harekatında Mehmetçiğin Yanındayız’ yazan led ışığın önünde bir araya gelen kız öğrenciler, burada komando yemini edip İstiklal Marşı okudu.
Kız öğrenciler, ‘Kütahya KYK Mehmetçiğin yanında’ ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde sloganlar attı.
Kredi Yurtlar Kurumu Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret, öğrencilerin duyarlılığına teşekkür ederek, milli bilincin canlı tutulması hususunda bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirtti.
Gayret, her zaman Mehmetçiğin duacısı olduklarını söyledi.
Mehmetçik için düzenlenen programa katılmaktan son derece memnun olduğunu ifade eden yurt öğrencilerinden Büşra Kaya, şunları kaydetti:
“Unutmayın ki Türkiye bir bütündür. Bu bütünlüğü bölemezsiniz. Bizim hedefimiz Kızılelma’dır. Ve kimse bizi bu hedeften alıkoyamaz. İnşallah birliğimiz ve beraberliğimiz daim olacaktır. Bütün şehit ailelerimize başsağlığı diliyorum. Askerlerimize de Allah’tan yardım diliyorum. İnşallah zaferle evlerine geri döneceklerdir.”
Aynı bölgede bulunan Tiri Müjgan Sultan Kız Öğrenci Yurdundan kalan kız öğrenciler de yurtlarının önünde led ışıklarla ‘Afrin’ yazısı oluşturup Türk bayrağı açtı.
Buradaki yurtta kalan Rabia Ayarlı da Kütahya KYK ailesi olarak Mehmetçiğin yanında olduklarını, maddi olarak bir şey yapamasalar da manen ve dualarla Mehmetçiğin yanında olduklarını ifade etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir