Yoncalı hastanesi 2019’da bitecek

2760

Yeni Yoncalı Rehabilitasyon Hastanesi hakkında konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, hafriyat işlemlerinin son bulduğunu, zemin betonun atıldığını ve projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.
AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Şehir hastanesi ve Yoncalı’da yapılması planlanan 100 yataklı Rehabilitasyon Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. Kütahya’nın 32 Şehir Hastanesi projesi içinde yer almasından dolayı gurur ve sevinç yaşadıklarını söyleyen Kavuncu, “Daha önceki demeçlerimizde Kütahya’nın bir yerine iki Şehir Hastanesine sahip olacağı müjdesini de vermiştik. Eski Jandarma Taburu yerinde, ana bina ile aynı yerleşkede yapılacak olan 500 odalı hastanenin yanı sıra Yoncalı’da 100 odalı yeni Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılacak, bu hastane de Şehir Hastanesi statüsünde olacak. Yeni Yoncalı Rehabilitasyon Hastanesi ilk planlamada yer almamasına rağmen ilimizin fırsatları, bu alanda ki hedefi ve sağlık turizmi potansiyeli gibi konuları başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sağlık Bakanı, Maliye ve Kalkınma Bakanlıklarına izah ve talep etmemiz üzerine projeye dahil edilmişti” dedi.
Kütahya’nın Kaplıca ve Rehabilitasyon Sağlık Turizmi alanında markalaşması ve dünya ölçeğinde rekabet eden bir duruma gelmesi için çalıştıklarını vurgulayan Kavuncu, “Yeni yapılacak olan Yoncalı (Şehir) Rehabilitasyon Hastanemizin buna önemli katkı vereceğinin farkındayız. Bu nedenle daha proje aşamasından itibaren gerek Sağlık Bakanlığı gerekse de mimari, inşaat ve işletme yüklenicisi firmalarla yakın temas halindeyiz. Gelinen aşamada hafriyat işlemleri tamamlandı, zemin betonu atıldı ve bina taşıyıcı temellerinin atılması aşamasına gelindi. 2019 senesinde tamamlanması öngörülen yeni hastane 10 bin m2 zemin üzerinde toplam 36 bin m2 kapalı alana sahip olacak. Her biri 34 m2 alana sahip 100 hasta odasının yanısıra bu hastane için asıl önemli olan geniş tedavi salonları, havuzlar, engelli spor salonu, çok kapsamlı bir görüntüleme merkezi ve sosyal alanları ile birlikte üst düzey bir Rehabilitasyon Hastanesine kavuşmuş olacağız” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir