Özel Kütahya Hastanesi Mayısta açılıyor

2041

Kütahya’da, uzun süredir tadilatı ve düzenleme işleri yapılarak son teknolojik cihazlarla donatılan Özel Kütahya Hastanesinin hazırlıklarının tamamlandığı ve Mayıs ayından itibaren faaliyete geçeceği bildirildi.
Hastane yönetimi, hazırlıklarının son aşamaya geldiği ve izinlerinin alınması sürecine gelen hastaneyi gazeteciler aracılığıyla kamuoyuna tanıttı.
Hastaneyi basın mensupları ile AK Parti Milletvekili Vural Kavuncu, İl Başkanı Ali Çetinbaş ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Eşsiz’e gezdirerek tanıtan hastanenin Genel Müdürü Melek Songül, birimleri ve teknik donanımları anlattı.
“HASTANE AYNI ZAMANDA KAMU HİZMETİ DE VERECEK”
Hastanenin gezilmesinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya’ya sağlık alanındaki bir yatırımı kazandırdıkları için yatırımcıları kutladığını söyledi.
Hastanenin eski hastane ile bir alakasının olmadığını, tamamen elden geçirilerek yeni techizatlarla donatıldığını dile getiren Kavuncu, şöyle konuştu: “Bu hastanemiz, her ne kadar eski bir hastane binasında hizmete devam edecek olsa da aslında eskisiyle çok alakası olmadığını, son teknolojilerle donatılmış bir alt yapıyla donatılarak çok önemli oranda bir yenileşmeden geçtiğini görüyoruz. Bu yatırım her ne kadar özel, ticari bir girişim olsa da aynı zamanda bir kamu hizmeti olarak da mutlaka değerlendirilmelidir. Buralar her ne kadar özel bir hastane olsa da biz buralardan aynı zamanda kamu hizmeti de satın alıyoruz. Mesela acil hizmetlerini, yoğun bakım hizmetlerini bize her halükarda ücretsiz olarak vermek zorundalar. Yani bugün herhangi bir vatandaşımız sosyal güvencesiyle bazı bölümlerden ücretsiz olarak hizmet alacak. Tabi ki özel hastanelere verilen bir takım katkı paylarına ilişkin hakları var. Verdikleri, verecekleri bir takım diğer tıbbi hizmetler, otelcilik gibi unsurlar da kendilerine göre bir politikaları olacaktır. Bizim ümit ve temennimiz bunun da buradaki halkımızın olabileceği makul düzeylerde kalarak böyle bir politikayı izlemeleri en büyük arzumuzdur.
“EN SON MODEL CİHAZLARLA DONATILMIŞ”
Hastanenin donatıldığı ekipman ve özellikle tıbbi cihazların dünyanın en tanınan markalarının cihazlarıyla donatıldığını gezerken fark ettiği de kaydeden Kavuncu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu anlamda da hastanenin bölgemizde büyük bir kaynağa ulaşacağımızı gösteren önemli bir inceleme gezisi yapmış olduk. Bu cihazların büyük bir kısmı çevremizdeki büyük illerimizde dahi yok. Bundan mutluluk duydum. Çok daha basit düzeneklerle bunu yapabilirlerdi. Gösterdikleri bu hassasiyet için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonra izin kısımları var. Doktor izinleri, açacakları bölümlerle ilgili her tarafta rahatlıkla verilmeyen izinler. Sadece bu hastaneyle ilgili söylemiyorum, diğer özel hastanemizin de kamu hizmetleri vermelerinden, bu hizmetlerin halkımıza yansımasından dolayı onların bu izin konularında onların arkasındayım ve yardımcılarıyım. Çünkü buraya açılacak her yeni bölüm, her gelecek yeni doktor bizim vatandaşımıza verilecek bir hizmet olacaktır.

“İLİN DOKTOR AÇIĞINI KAPATMADA BASAMAK OLACAK”
Özel Hastanelerin bir şehir için öneminden de söz eden Kavuncu, “Son dönemlerde bilindiği gibi doktorlarımıza önemli kayıplar oldu ve sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi de doktorlarımızın özel hastaneleri tercih etmeleri. Kütahya’mızda da özel hastane sadece bir tane olduğu için doktorlarımızı başka şehirlerdeki özel hastaneler alarak bünyelerine katıyor. O zaman biz de kendi şehrimizin özel hastanelerini koruyup onların daha çok bölüm açabilmeleri için elbette elimizden geleni yapacağız. Kütahya’mızda şu anda çok büyük bir altyapı yenilenmesi, büyük bir kamusal yatırım atağı var. Ama buna rağmen merkezde ve diğer yerlerde çektiğimiz bir fiziksel merkez yetersizliği, ikincisi ise bütün ilde ve diğer illerde çektiğimiz doktor eksikliği. Fiziksel eksikliği inşallah şehir hastanemizle birlikte büyük ölçüde gidermiş olacağız. Hekim eksikliği iççin ise bir müddet daha zamana ihtiyaç olacak. Bir anda toparlayabileceğimiz bir döngü değil. Bu hastanemizin hekim eksikliğimizde bir basamak atlatma noktasında elimizde çok önemli bir argüman olacağını düşünüyorum. 60 doktor kapasitesi var. Bu doktor kapasitesi için ne kadar hızlı izin alınıp doldurulursa eğer o taktirde bu kadar doktor daha şehrimizde çalışıyor olacak” diye konuştu.
“KÜTAHYA’DA SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN SIKINTILARINI GİDERMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Hastane hakkında bilgiler veren hastanenin Genel Müdürü Melek Songül ise şunları kaydetti: “Hastanemiz 14 bin 500 metrekare kapalı alanda, ilk etapta 75 yatak 25 hekim kadrosuyla faaliyete başlayacak. Kapasitemiz 165 yatak, 60 hekim kadrosu olarak altyapısı hazırlandı. İlk etaptaki yoğun bakım yatak sayımız 12 olacak. Ama 24 yatak erişkin yoğun bakım, 4 koroner, 5 KVC ve 11 yatak da yeni doğan yoğun bakım yerimiz hazır. İlk faaliyete geçtiğimiz yoğun bakım yatak sayıları 11 yenidoğan, 4 koroner ve 12 erişkin yoğun bakım olarak faaliyete geçeceğiz. Ruhsatımız, tüm branşlarda hizmet verebilecek şekilde alındı. Dahiliye, kadın doğum, çocuk, ortopedi, fizik, KBB, göz, genel cerrahi, cildiye, kardiyoloji gibi tüm ana branşlarda poliklinik ve ameliyat anlamında hizmet vereceğiz. Açıldıktan sonraki ikinci ayımızda anjiyo ve KVC branşlarında, Kütahya’da özel hastanelerde bulunmayan ve bu anlamdaki açığı kapatacağız. Kütahya’da olmayan, yapılamayan tedaviyi getirerek Kütahya halkının sağlık sektöründeki en büyük sıkıntılarını gidermeyi hedefliyoruz.”
AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş da, Kütahya’da sağlık alanındaki bir eksikliği giderdikleri için yatırımcılara teşekkür ederek hastanenin Kütahya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.
Hastane inceleme gezisine hastanenin yatırım ortakları ile hastane çalışanları katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir