Kütahya’dan Yatağan’a Gönül köprüsü

1304

Denizli’de düzenlenen Yatağanspor birlik beraberlik gecesine katılan Kütahyalı Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, özel olarak hazırladığı Yatağanspor Kulübünün logolarını taşıyan çinileriyle dikkat çekti.
Denizli Yatağanspor Kulübü Başkanı Bekir Aydan ve yönetim kurulu üyelerinin daveti üzerine Yatağanspor yönetimini kırmayan Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, birlik beraberlik gecesine katıldı. Özel olarak hazırladığı Yatağanspor Kulübünün logolarını taşıyan çinileriyle geceye damgasını vuran Olçar ilgi odağı oldu.
Yatağanspor yönetim kurulu üyesi Fatih Gündüz tarafından kaleme alınan ve Denizli24haber sitesinde yayınlanan köşe yazısında, Nida Olçar ve gece hakkında şu değerlendirmelerde bulundu; “15 Kasım 2010 tarihinde aramızdan ayrılan ustamız bıraktığı eserleri ve kendine has çini sanatı ile yaşamaktadır bu emanetini saygıdeğer kızı Nida Olçar Hanımefendi üstlenmiş babasının yolundan ustasının izleri ile devam etmektedir”
“3,5 yıl sonra yaptığımız Yatağan bıçakçılık festivaline davetimizi kırmayarak bizi yalnız bırakmayan Nida Hanım babasının Fahri hemşehrilik unvanını eminim ki bir ömür taşıyacaktır. Kütahya ve Yatağan arasında kilometreleri kaldıran bir bağa şahit olduk. Yatağanspor birlik beraberlik gecesi için kendisini davet ettik yine bizi yalnız bırakmadı özel olarak hazırladığı spor kulübümüzün logolarını taşıyan çinileriyle gecemizin onur konuğu oldu”
Yatağanspor başkanı ve yönetimi olarak Yatağan’da bulunan spor tesislerimizin adını Yatağan kefe yaylası Nida Olçar Spor kompleksi olarak değiştirme kararımızın olduğunu kabul etmesi halinde bizim için de büyük bir gurur olacağını ilettik. Nida Hanıma temennimiz bu bağın kopmadan devam etmesi ve devam ettirilmesidir. Denizli-Yatağan ve Kütahya değil sadece ülke olarak sıtkı ustamızın bıraktığı mirasa sahip çıkmalı ve sonsuza kadar yaşatılmalıdır. Tarihsel çizgilerle bugünü yakalayan ustamızı yarınlara taşımak her Kütahyalının olduğu gibi her yatağanlının da borcudur.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir