STK’larla yerel buluşma

1082

Kütahya’da, ildeki gelişmeleri değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak üzere “yerel buluşmalar” adıyla toplantı düzenlendi.
“SİVİL TOPLUM
KURULUŞLARI ÖNEMLİ
BİR YERE SAHİP”
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, belediye sosyal tesislerindeki toplantıda yaptığı konuşmada, demokrasisi gelişmiş ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının önemli bir yere sahip olduklarını belirtti.
Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde vakıf adıyla sivil toplum kuruluşlarının devlet yönetiminde ziyade sosyal çalışmaların tamamını yaptıklarının bilindiğini dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:
“Osmanlı döneminde göçmen kuşların izini takip eden, bu hassasiyette bulunan vakıflar kurulan bir milletin evlatlarıyız. Biz bu anlamda kendimizi yeni yeni geliştirmeye, sivil toplum kuruluşlarının çalışma alanlarını ortaya çıkarmak için gayret gösteriyoruz. Burada bir araya geldiğimiz sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizin her birinin farklı bir siyasi anlayışı olabilir. Ama önemli olan farklı düşünceleri bir araya getirebilmek, aynı masanın etrafında toplanabilmek. Farklı düşünen insanların hem ülkesi hem de şehri için aynı noktada birleşmesi gerektiğini düşünüyorum. 4 ya da 5 yılda bir seçimler yapılıyor. Herkes adayının veya siyasi görüşüne yakın olan kişinin arkasından gidiyor. Seçim bitip de halkın tercihinin ortaya çıkmasının ardından da aynı muhalefete devam ediyoruz. Biz burada yanlış yapıyoruz. Artık seçilen seçilmiş, ne kadar eleştirirseniz eleştirin. O kişi orada 5 yıl görev yapacak. Önemli olan seçilen kişiyi seçildiği şehre hizmet ettirebilmek. Varsa kendi projelerinizi ona yaptırabilmek.”
“EN UYUMLU
İLLERDEN BİRİYİZ”
Kütahya’nın insanları arasındaki uyumu ile de ön planda olduğunu kaydeden Saraçoğlu, “Eğer bu manada sivil toplum kuruluşları kendi bünyelerinde örgütlenerek bulunduğu şehir için çalışırsa kazanan biz oluruz, şehrimiz ve halkımız olur. İnşallah bundan sonraki süreçte ben sürecin bu şekilde gitmesini hassaten sizlerden istiyorum. Bunu biz başarabiliriz, Kütahya başarabilir. Türkiye geneline baktığımız zaman hakikaten en uyumlu illerden birisinin Kütahya olduğunu görüyoruz. Farklı düşünceye sahip olsak bile sokakta birbirimize selam verebiliyor, birbirimizi ziyaret edebiliyoruz. Türkiye’de 6’ıncı güvenli şehiriz. Bu durumumuzu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“GÜCÜMÜZÜ ORTAYA
ÇIKARMA VAKTİ”
AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığının hazırlamış olduğu çalışma projesi kapsamında toplantılar düzenlediklerini ifade eden AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ise şunları kaydetti: Kıymetli Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’nun organizasyonuyla bugün bu toplantının Kütahya’mız adına ilkini gerçekleştiriyoruz. Kütahya’mızın taşıdığı özellikler açısından vakıf, dernek, sivil toplum kuruluşu ne demek bu köklerimizde var olan bir durum. Birlikte olmak, el ele katkı sağlamak gücümüzü artırıyor. Kütahya’ya dışarıdan bakıldığında, şehrimizin iyi insanlardan oluştuğu ile alakalı bir görüntüsü var. Kütahya, ortaya koyduğu vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşu hizmetleriyle diğer Anadolu şehirlere örnek olacak bütün giriş birimlerini, faydalarını cebince taşıyor. Şimdi bunu açığa çıkarma vakti.” ifadelerini kullandı.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Eşsiz, Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Batur ile kentte faaliyet gösteren çok sayıdaki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantı, Saraçoğlu’nun belediye çalışmaları hakkındaki sunumu ve fikir alış verişinin ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir