Kültür Kardeşliği Platformu Kütahya’dan başladı

1210

Kültürel değerleri yaşatmak, şehirlerin birbirleriyle olan iletişimini artırmak, birlik ve beraberlik sağlamak amacıyla oluşturulan Kültür Kardeşliği Platformu Kütahya’dan başlatıldı.
“TÜRKİYE MUHTARLARI
ADINA VALİMİZE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Kültür Kardeşliği Platformunu Vali Ahmet Hamdi Nayir öncülüğünde Kütahya’dan başlattıklarını açıklayan İstanbul Kartal’a bağlı Atalar Mahallesi Muhtarı Erhan Gülmüş, Okuma – Yazma Seferberliğine tüm muhtarların destek verdiğini de Kütahya’dan duyurdu. Gülmüş, “Bugün burada bulunmamıza sebep olan en büyük etkenlerin başında Sayın Cumhurbaşkanımız ile eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu “Okuma-Yazma Seferberliği” geliyor. Seferberliğe tüm muhtarlarımızın canı gönülden katkıda bulunacağı mesajını Kütahya’dan vermek istedik. Muhtarlarımız, bu konuda üzerine düşen görevi yapmaya hazırlardır. Bunu da mahallelerimizde okuma – yazma bilmeyen kalmayana kadar devam ettireceğiz. Muhtar, mahallesinin bilge kişisidir bu anlamda başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bize güvenen tüm kurumlara ve makamlara teşekkürü borç biliyoruz. Son dönemlerde artan bağımlılıklar, kadın ve çocuk istismarına, tacizlere son verilmesi konusunda devletimizle birlikte gece ve gündüz çalışıyoruz. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Şehitlerimize ruhları şad olsun” dedi.
“MEHMETÇİĞİMİZİN
MORALİ ÇOK İYİ”
Muhtarları Kütahya’da görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Zekeriya Yılmaz, Mehmetçiğe destek olmak üzere Hatay’ın Hassa ilçesine gerçekleştirdikleri ziyareti paylaştı. Yılmaz, “Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızın öncülüğünde şehrimizin ve insanlarımızın Mehmetçiğimizin yanında olduğunu göstermek için Hassa’ya gittik. Bizi orada en mutlu eden şeylerden biri 85 yaşındaki Muhammed Dedemiz oldu. 85 yaşındaki dedemizin akşama kadar askerlerimize çay demlemesi, cepheye bu şekilde katkı vermesi bizi çok duygulandırdı. O bölgedeki vatandaşlarımızın Mehmetçiğimize çok ciddi destekler verdiğini gördük. Mehmetçiğimizin morali iyi, bir tane yüzü asık Mehmetçik görmedik. Bize hiçbir ihtiyaçlarının olmadığını, yalnızca dua beklediklerini söylediler “ dedi.
“KÜTAHYA KÜLTÜRÜNÜ
YAŞATIYOR”
Büyükşehirlerde kaybedilmiş kültürel değerlerin Kütahya’da yaşadığına şahit olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, “Biz de güneşin doğduğu şehir Samsun’dan, Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucularından olan Kütahya’ya kucak dolusu sevgi ve selam getirdik. Samsun’da, ilimizin dinamikleriyle birlikte bir proje başlattık. Projemizin adı: “Muhtarına Mektup Yaz” Bu projeyle kaybolan değerlerimiz ve kültürümüzü yeniden canlandırmayı amaçlıyoruz. Şimdiye dek elimize ilkokul öğrencilerimizin yazmış olduğu 1000 adet mektup ulaştı. Buraya geldiğimizde gördük ki büyükşehir olduktan sonra kaybettiğimiz değerlerin hepsi Kütahya’da yaşanıyor. Kaybolan değerlerimizi büyük şehirlerimize yaymak zorundayız. Kültürümüzü büyükşehirlerde de yaşatmalıyız” ifadelerini kullandı.
“BİZ TÜRKİYE’Yİ
BERABER İNŞA ETTİK”
Her zaman muhtarların destekçisi olduklarına dikkat çeken AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, “Son 15 yılda şehirlerimizi köylerimizi, ilçelerimizi yeniden inşa ettik. Bu inşa çalışmasını da muhtarlarımızla beraber yaptık. Muhtarlarımız bu açıdan son derece önemlidir. Toplumda sevilen, öncü olan kişilerdir. Her zaman, her konuda muhtarlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.
“BU BİRLİK VE
BERABERLİĞE
İHTİYACIMIZ VAR”
Muhtarları Kütahya’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Muhtarlarımız, demokrasimizin ilk basamağı. Dolayısıyla devlet olgusunun da ilk yeri muhtarlarımızdır diyebiliriz. Kendi köylerinin, mahallelerinin mülki idare amirleridir desek yanlış bir tespit yapmış olmayız. Sizler, devlet vatandaş arasında aracılık görevini yapıyorsunuz. Bizlerin aynası siz oluyorsunuz. Görev yaptığınız yerdeki vatandaşın dili siz oluyorsunuz. İnsanlar dertlerini sizler aracılığıyla bizlere iletiyorlar. Bu birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ülke genelindeki muhtarların birbirini tanıması ülkemize güç katacaktır diye inanıyorum” dedi.
“KÜTAHYA’NIN
GÜZELLİKLERİNİ
PAYLAŞMAK İSTİYORUZ”
Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerleri, doğal zenginlikleriyle övünç kaynağı illerden biri olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bizler, sizler gibi ilimize gelen misafirlerimizi bir fırsat bilip ilimizi tanıtmak istiyoruz. Ülkemizin güzelliklerinin yalnızca bu bölgede yaşayan insanlara ait olmadığına, bütün ülkemize, hatta bütün insanlığa ait olduğuna inandığımız için bu güzelliklerin paylaşılması gerektiğine inanıyoruz. Kütahya’mız 7 bin yıl öncesinde, burada yaşandığına dair izlerin tespit edildiği bir ilimiz. Frigler’den, Bizans’tan, Germiyanoğulları’ndan, Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar farklı kadim medeniyetlerin izlerini taşıyan, güzel bir ilimiz. Topraklarının altında 36 değişik madeni olan, yüzde 56’sı orman olan bir yer. Bunlar bize güç verecek hususlar. Eğer biz bu kadar zenginliğe sahip olduğumuzu bilirsek, kendi ülkemize ve geleceğimize olan güvenimizi de artırmış oluruz. Bu sebeple ilimize gelen her misafirimizle Kütahya’nın bu güzellikleri paylaşmak istiyoruz. Kütahya, Osmanlı’nın kuruluşunda önemli görev almış bir yer. Hayme Ana’mız hala bizim topraklarımızda misafir. Söğüt ve Domaniç gibi iki önemli noktadan bir tanesi bizim topraklarımızda. Kurtuluş Savaşı’mızda, Dumlupınar’da düşmana en büyük yenilgiyi tattırıp, Cumhuriyetimizin kuruluşunda da önemli görev ifa etmiş, bize de bir övünç kaynağı olmuş bir yer. Bu güzelliklerin içerisinde görev yapma fırsatı verdiği için devletime teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.
Ülke gündemine dair fikir alışverişlerinin yapıldığı buluşmada, önemli konulardan biri de madde bağımlılığı oldu.
“MADDE BAĞIMLILIĞI BİR
TEHDİT HALİNE GELDİ”
Madde bağımlılığıyla mücadelede cezaların artırıldığını dile getiren Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, “Komisyonda uyuşturucu kelimesini kullanmıyoruz, madde bağımlılığı diyoruz. Çok fazla dillendirilmesi, anlatılması bile istenmeyen durumlara neden olabiliyor. Koruyucu ve önleyici tedbirler almak bu yolda en akılcı yol. “Neden bu çocuklar uyuşturucuya yöneliyor?” sorusunun cevabını bulursak bu sorunun çözümünü de buluruz. Bilgi en büyük güç. Bilgiyi elinde tutan toplumlar dünyaya hakim oluyor. Onun için toplum olarak özellikle yeni nesillerimizin kitapla tanışmasına imkan sağlamalıyız. Bu konuda atılacak her türlü adım son derece önemli, bu adımların hepsini canı gönülden destekliyoruz. Madde bağımlılığı bugün bir tehlike olmaktan çıktı. Terörün yerini alacak kadar bir tehdit boyutuna ulaştı. Toplum olarak duyarlı olmalı, birlikte hareket etmeliyiz. Bu hepimize düşen sosyal görevlerden bir tanesi. Çocuklarımızı kitapla tanıştırmaz, spora yönlendirmez, onlara sosyal imkanlar sağlamazsak kaybederiz” dedi.
“BAĞIMLILIKLA
MÜCADELE ETMEZSEK
BAĞIMSIZLIĞIMIZI
KAYBEDECEĞİZ”
Bağımlılıkta mücadelede izlenmesi gereken en önemli yollardan birinin çocukları ciddiye almak olduğunu aktaran Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Ailesi, öğretmeni, yakın çevresi tarafından dikkate alınmayan çocuklar farklı arayışlara giriyor. Yanlış arkadaş seçimlerinde sigarayla başlayan arayış farklı bağımlılıklara da sürüklüyor. Bunun önüne geçmek için çocuklarımızı dikkate almalı, onlara kıymetli olduklarını hissettirmeliyiz. Muhtarlarımız, derneklerimiz, ailelerimiz uyuşturucuyla mücadelenin çocuğun hayatını doldurmak olduğunu bilir ve çocuklarımızı hayata bağlarsa başarılı sonuçlar elde edilecektir. Çocuklarımızın başaracaklarına dair inandırılması gerekiyor. Bizim Aziz Sancar örneğimiz var. Aziz Sancar’ın, hayatındaki tüm zorluklara rağmen çalışıp, azmederek Nobel Ödülü aldığını, gayret ettikleri takdirde onların da başaracağını anlatabilmeliyiz. Muhtarlarımızın yapacağı en güzel şey, mahalledeki çocuklarla birlikte aktivite yapmak, aileleri bu konuda bilinçlendirmek. Bağımlılıkla mücadele etmezsek, bağımsızlığımızı kaybedeceğiz. Cephede savaşan askerlerimiz bizim bağımsızlığımız için çarpışıyor. Bağımlılıkla mücadele edenler de bu kadar kıymetli iş yapıyorlar. Eğer biz bağımlı hale gelirsek askere gidecek adam bile bulamayacağız. Herkesin bir şey yapması gerekiyor; ama yaparken yıkıcı olmamaya çalışın ve bu işi uzmanlarına bırakın” diye konuştu. MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir