Yargıtay 1. Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Vali Nayir’i ziyaret etti

1214

Yargıtay 1. Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Vali Nayir’in makamında gerçekleşen ziyarette Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Kütahya İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, Kütahyalı iş adamları Rıza Güral ile İsmet Güral da yer aldı.
Kendilerini Kütahya’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Makam ziyaretinin ardından Yargıtay 1. Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Vali Ahmet Hamdi Nayir eşliğinde Tarihi Germiyan Sokağında bulunan Kütahya Belediyesi Kent Tarihi Müzesi ile UNESCO’nun “Yaşayan İnsan Hazineleri” ödülüne layık gördüğü çini sanatçısı Mehmet Gürsoy’un çini atölyesini ziyaret etti.
TARİHİ GERMİYAN SOKAĞINI
ZİYARET ETTİLER
Yargıtay 1. Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ilk olarak Kütahya Belediyesi Kent Tarihi Müzesini ziyaret etti. Tarih öncesi dönemden başlayarak, Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyan, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ait bilgi, belge ve fotoğraflar ile Kütahya’da kaybolmaya yüz tutmuş meslekler ve orijinal aletler ile dükkanların yer aldığı, Kütahya’daki ev yaşamı ve günlük hayatın canlandırıldığı müze hakkında bilgileri Vali Ahmet Hamdi Nayir verdi.
Yargıtay 1. Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir ile birlikte UNESCO’nun “Yaşayan İnsan Hazineleri” ödülüne layık gördüğü çini sanatçısı Mehmet Gürsoy’un çini atölyesini ziyaret etti, Mehmet Gürsoy ile görüştü.
Ziyarette Kütahya’nın “Zanaat ve Halk Sanatları” alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilmesi ve “Yaratıcı Şehir” unvanı alması hakkında bilgiler veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kütahya, belediyemizin, üniversitemizin, Ticaret ve Sanayi Odamızın ve sanatçılarımızın desteğini alarak UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girdi. Türkiye’de UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilen 4 şehirden biriyiz. Girmek bir şeyi başlatmak oluyor, bitirmek olmuyor. Şimdi daha farklı görevlerimiz var. Birlik ve beraberlik içerisinde gerekenleri yapıp UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nın getirilerini Kütahya’ya en faydalı şekilde çevirmeye çalışıyoruz” dedi.
Ziyaretlerde Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Kütahya İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed Yavuz, Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, Kütahyalı iş adamları Rıza Güral ve İsmet Güral da hazır bulundu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir