‘Sunduğumuz dosyalar takip ediliyor’

2092

Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Toplantısında konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi ziyaretlerinde 6 maddelik dosya takdim etmiştik kendilerine. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdim ettiğim dosyayı takip ettiğini gördük, güzel sonuçlar doğmaya başladı” dedi.

Toplantıda 2017 yılı OSB Faaliyet Raporu, Yönetim Kurulu ibrası, 2017 yılı 4. dönem Denetim Kurulu raporu, 2017 yılı 4. dönem gelir-gider tablosu, bilanço, 2017 yılı Yeminli Mali Müşavir Raporu konuları görüşülerek oy birliğiyle ibra edildi.
Altıntaş Zafer OSB’nin imar planının 29 Ocak 2017 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığı, parselasyon çalışmalarının tamamlandığı onaylanmak üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne gönderildiği bildirildi.
Altyapı çalışmalarıyla ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünde istişare toplantısı yapıldığı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile yapılan görüşmede Altıntaş Zafer OSB’ye doğalgaz hattı yapımı hususunda Kalkınma Bakanlığı tarafından kaynak sağlanacağı belirtildi.
Toplantıda, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) kayıt işlemlerinin de gerçekleştirildiği, OSBÜK Temsilcilerinin Ferit Karabulut, Hasan Öncel ile Murat Koyak olduğu kaydedildi.
Toplantı sonunda kısa bir değerlendirme yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Genel olarak bütün kurucu üyelerimizin, milletvekillerimizin işe sahip çıktıklarını görüyor, mutlu oluyoruz. Çalışmalar iyi bir noktaya doğru gidiyor. Şu anda vakit kaybımız yok ama belirsiz olan hususları da biran önce tamamlama gayretindeyiz” dedi.
Eksik olan konuları da biran önce tamamlayıp Başbakan Binali Yıldırım’a takdim etme arzusunda olduklarından söz eden Vali Nayir, “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın 3 Mart günü Kütahya’ya ziyareti olacak. Bu hafta sonu biz Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımızla hangi dosyaları sunacağımıza dair mütalaa yapacağız. Bundan önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi ziyaretlerinde 6 maddelik dosya takdim etmiştik kendilerine. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdim ettiğim dosyayı takip ettiğini gördük, güzel sonuçlar doğmaya başladı. Biz her ziyareti ilin konularını dile getirmek için bir vesile olarak değerlendiriyoruz. Cumhurbaşkanımızın ilimizden mutlu ayrılması, Uşak’ta Kütahya’dan bahsetmesi bizi ayrıca mutlu etti” diye konuştu.
Müteşebbis Heyeti Toplantısının ardından Altıntaş Zafer OSB Yönetim Kurulu Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında bir araya geldi. Toplantıda Altıntaş Zafer OSB altyapı projeleri görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, Meclis Başkanı İsmet Özotraç ile diğer üyeler katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir