‘Usta’ tiyatro oyunu sahnelendi

1717

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’in yazıp yönettiği, Osmanlı Devleti’nin 34. Padişahı Sultan 2. Abdülhamid Han’ı konu alan “Usta” isimli tiyatro oyunu Hezar Dinari Kültür Merkezinde Kütahyalı tiyatroseverlerle buluştu.

Sultan 2. Abdülhamid Han’ın şehzadelik günlerinden başlayıp son günlerine kadar olan dönemi anlatan ve baba-kız ilişkisi üzerinden ilerleyen oyun büyük beğeni topladı.

Oyunu, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile kızı Fatma Ceren Nayir, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören,Vergi Yönetimi ve Muhasebe Entegrasyon Bölümü Daire Başkanı Erhan Güler, bazı ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Oyunun sonunda tiyatro sanatçılarını tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Tiyatroyu konusu insan olan, muhatabı insan olan, sermayesi insan olan, insanı insanla insana anlatan bir sanat dalı olarak görüyoruz. Bugün burada da en güzel örneğini gördük. Bizi ve bizden insanları anlattılar. Biz, bizi bizden dinledik, tarihimizi bizden dinledik. İnşallah tiyatro amacına ulaşmıştır. Hem bu salonu hazırlayanlara hem de sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir