KÜTAHYA BASINI KÜTAHYA İÇİN BÜYÜK AVANTAJ

1209

AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya basının şehrin menfaatleri doğrultusunda göstermiş olduğu sağduyudan dolayı Kütahya için büyük avantaj olduğunu, Kütahya basını ile çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek yeniden seçilmiş olduğu İl Başkanlığı görevinde Kütahya için çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

“KÜTAHYA İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti başkanı Erkan Sağlam, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları, yapılan genel kurul ile yeniden göreve gelen AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş’a, ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Çetinbaş’a başarılar dileyerek görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti başkanı Erkan Sağlam, Kütahya için yapılacak çalışmalarda her zaman işbirliği içerisinde hareket etmeye hazır olduklarını söyledi.

“BASIN, OLDUKÇA ZORLU BİR ALAN”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Çetinbaş da, Kütahya basının şehrin menfaatleri doğrultusunda göstermiş olduğu sağduyudan dolayı Kütahya için büyük avantaj olduğunu, Kütahya basını ile çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Basın sektörü mesleğinin oldukça zorlu bir meslek olduğuna işaret eden Çetinbaş, şöyle konuştu: “İnşallah hem görsel hem de yazılı basınımız güçlü olur. Mesleğinizin zorluklarını da biliyorum. Bir ticarethaneden farklı olarak emeği yoğun bir iş. Bunu devamlı takip etmeniz gerekiyor. Kaliteyi, standartta tutmak gerekiyor. Hitap edilen kitlenin çok kırılgan olduğu bir iş. Yani bir gazete çalışanı veya sahibi hiç hesaplamadan, haber değeri taşıdığı için ortaya koyduğu bir haberde kendi çalışma alanlarında önde gelen veya güçlü olan insanların tepkisine açık veya savunmasız kalabiliyor. Bu belki de işin en zor kısmı. Basın, eline almış olduğu haber değeri taşıyan bilgiyi çekinmeden, ‘acaba başka türlü neticelere sebep olur mu?’ diye düşünmeden yapabilirse daha kıymetli ve halkımız tarafından daha çok takip edilir. Toplumun feraseti çok yüksek. Gerçekten her kim bir haberi servis ettiyse ve amaçlı bir şekilde yapıldıysa hemen anlıyor.”

“DOĞRU VE SEVİYELİ BİR 3 YIL GEÇİRDİK”

Kütahya’da görev yapan basın mensupları ile oldukça verimli bir 3 yıl geçirdiklerini de ifade eden Çetinbaş, “Biz 3 yıllık dönemimize basınla doğru ve seviyeli bir ilişki ortaya koymaya çalıştık. Elbette siyasi partilerin başkanlıkları rica makamları. Ama neticesinde iktidarı temsil ediyoruz. Ben şehrimizin barışı, gazetecilerin rahat çalışması adına bütün arkadaşlarımızla, Gazeteciler Cemiyetiyle her türlü işbirliğine hazırım. Bunu sadece bir söz olarak da beyan etmiyorum. Gazeteciye veya topluma yön veren diğer unsurlara, bürokratik, siyasi veya başka türlü nüfusla baskı yapmak küçük adamın işidir. Sen doğru çalışıyorsan, işini doğru yapıyorsan imtina edecek bir durum yok. Bugün bütün siyasi partilerin kendilerine çok yakın görüşlere sahip haber kanalları, televizyon kanallarının olduğunu görüyoruz. Oradaki haber mi daha kıymetli yoksa bağımsız bir ajanstan çıkan benzer bir mi diye baktığımızda insan doğru bile olsa, ‘nasıl olsa söylenmiştir işte’ o Cumhuriyet Halk Partisine yakın, Adalet ve Kalkınma Partisine yakın veya Milliyetçi Hareket Partisine yakın diye algıda seçicilik yaptıklarını ben görüyorum” dedi.

“KÜTAHYA’YA HİZMETE DEVAM”

Görev süresi olan 3 yıl boyunca, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Kütahya’ya en iyi şekilde hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağını da kaydeden Çetinbaş, “İnşallah cenabı Allah sağlık verirse bu 3 yıl sizlerle birlikte Kütahya’mız için, Kütahya’mız adına, sen ben demeden, kendi menfaatlerimizi öne sürmeden çalışmaya devam edeceğiz. Siyasi partimiz, ortaya koyduğu organizasyonlarda, gazetelerimizin sahiplerine, kimliklerine bakmadan doğru bir çalışma prensibi ortaya koyma arzusunda. Birlikte gayret etme arzusunda. Siyasetçi, ne kadar fayda ederiz derdinde. Çünkü faydası, karı insan olan bir çalışma alanındayız. Bunu göz önüne alırken sadece yerel gazetecilerimizi bu değerlendirmeden beri tutarak onlarla çalışacağız” diye konuştu.

“İŞBİRLİĞİNİZE TALİBİZ”

2019’un yılının Kütahya v Türkiye için öneminin farkında olduklarını ve bu süreç içerisinde Kütahya basınının işbirliğine talip olduklarını aktaran Çetinbaş, “2019’a giden sürecin Kütahya’mız, ülkemiz adına ne demek olduğunu, ne kadar büyük bir önem taşıdığını biliyoruz. Sizlerin işbirliğine bizler talibiz. İnşallah bu anlatmaya çalıştığım temellerde başarılı oluruz diye ümit ediyorum. Buna emin diyebilirim, çünkü diğer Anadolu şehirlerinde, il başkanlarımız vasıtasıyla da benzer hadiseleri takip ediyorum. Gazeteciler Cemiyeti vasıtasıyla basın çalışanlarının ellerindeki kalemi bir silah olarak kullanmaktan haya ettikleri için de teşekkür ediyorum. Biz hem iyi bir şey olduğunda onu övüp teşekkür etmekten imtina ederiz, kötü bir şey olduğunda ağzımıza geleni söylemekten çekinmeyiz ya. Ama varken söylemek önemli, bunu birçok şehirde sosyal medyada, haber sitelerinde kullananlar var. Maalesef bu doğru bir iş değil. Kim yaparsa yapsın. Kütahya’mızda bu sizlerin sayesinde, ilimizde görev yapan gazetecilerimiz sayesinde yok. Bu çok kıymetli bir şey. Kütahya’mız adına çok büyük bir avantaj” ifadelerini kullandı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir