‘Türkiye ortalamasından daha iyiyiz’

1109

‘Avrupa 112 Günü’ sebebiyle 112 Acil Çağrı Merkezi heyetini kabul eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, ““Kütahya olarak Türkiye ortalamasından daha iyiyiz. Hala faaliyete geçememiş 112’lerle birlikte baktığımızda bina, personel ve vatandaşımızın en sıkıntılı anlarında cevap veren bir teşkilat olarak iyi bir noktada olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Vali Nayir’in makamındaki ziyarette 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit ile ambulans, itfaiye, polis, AFAD, jandarma ve orman yangın ihbar temsilcileri yer aldı.

Kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür eden 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit, 112 Acil Çağrı Merkezi faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden ve Avrupa 112 Günü’nü tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Allah sizlere de sağlık, sıhhat versin. Sizlerin 112’ye ihtiyacı olmasın, vatandaşın da ihtiyacı olduğunda en seri şekilde bu hizmeti verebilin. En güzel husus bu” dedi.

“TÜRKİYE ORTALAMASINDAN DAHA İYİYİZ”

Kütahya 112 Acil Çağrı Merkezi’nin diğer iller tarafından örnek alındığını ancak daha iyi bir noktaya ulaşılması için hizmet içi eğitimlerine hassasiyet gösterilmesi gerektiğini dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kütahya olarak Türkiye ortalamasından daha iyiyiz. Hala faaliyete geçememiş 112’lerle birlikte baktığımızda bina, personel ve vatandaşımızın en sıkıntılı anlarında cevap veren bir teşkilat olarak iyi bir noktada olduğumuzu düşünüyoruz. İyinin iyisi devamlı var. Ona yetişmek için de arkadaşlarımızın mutlaka hizmet içi eğitim çalışmaları devam etmeli. Avrupa Birliği (AB) süreci içerisinde başlayan bu konu inşallah sonuçları itibariyle de faydası olduğu görüldüğünde AB sürecine bağlantılı olarak düşünmesek bile insanımızın ihtiyacını daha iyi karşılayacak bir yöntem olarak kabul etmemiz lazım. Çağrı alıcıların bu konudaki becerisini artırıp, vatandaştan gelen başvuruda net bilgileri alabilmeli, teknolojiyi işin içine koyarak adres tespitini daha iyi yapabilmeliyiz” dedi.

“GAMER’İ KURDUK”

Milli güvenliği tehdit eden yurt içi ve yurt dışı kaynaklı gelişmelere ve doğal afetlere karşı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinin (GAMER) kurulduğunu aktaran Vali Ahmet Hamdi Nayir, “112 Acil Çağrı Merkezinde alet edevatımız, iş birliği kültürümüz üst düzeyde. Aynı bünyenin içerisine şimdi Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezini (GAMER) kurduk. GAMER biraz daha farklı, biraz daha toplumsal olay bazlı bir oluşum. Kriz merkezinin farklı bir versiyonu olarak tamamen İçişleri Bakanlığının olgusu olarak onu değerlendirmemiz lazım. Oradaki çalışmalarımızdan vatandaşımız ne kadar olumlu etkilenir, ne kadar seri, etkili bir çalışma yürütebilirsek görevimizi o kadar iyi yapmış sayacağız. Yeni teşkilatların mutlaka eksiklikleri vardır. Onlar da zaman içerisinde düzelecek diye tahmin ediyoruz” diye konuştu.

“BAŞARI 112’NİN BAŞARISI, DEVLETİN BAŞARISI OLACAK”

Farklı kurumların temsilcilerinin tek çatı altında hizmet verdiği 112’deki iş birliğine de dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kamu kültürümüz içerisinde en eksik olan hususlardan bir tanesi koordinasyon kültürümüzdür. Değişik kuruluşlar arasında iş birliğinde zorlanırız. 112’den daha geniş bir teşkilat da yok şu anda. Kurumlar arası iş birliğinin aynı çatı altında, aynı kapıdan girerek, aynı olaylara çözüm bulmaya çalışan başka bir yapımız da yok bizim. Arkadaşlarımız artık kurum taassubunun dışına çıkıp 112 çatısı altında hizmet veriyor olmanın farkındalığını da yaşamalılar. Arkadaşlarımızın kendi kurumunu değil de orada 112’yi temsil ettiğini bilmesi lazım. Başarı 112’nin başarısı, devletin başarısı olacak” şeklinde konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir