Milletvekili Nazlı’dan Arakanlılara ziyaret

1176

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, AK Parti Milletvekilleri ve İHH yönetimi ile birlikte Bangladeş ziyaretleri kapsamında hem Arakanlılar’ın yaşadıkları kampları hem de yetimhaneleri ziyaret ettiklerini bildirdi.

Nazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Milletvekilleri Serap Yaşar, Tülay Kaynarca, Hasan Karal, Mahmut Kaçar, Mehmet İlker Çitil, İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Bangladeş’e yapmış oldukları ziyareti değerlendirdi.

Ziyaret kapsamında İHH’nın bölgedeki yetimhanelerini ziyaret ederek yetim çocuklarla bir araya gelerek onlara çeşitli hediyeler verdiklerini belirten Nazlı, şöyle konuştu: Milletvekili arkadaşlarımız ve İHH yöneticileri ile birlikte yetimhane ziyaretlerinin ardından Myanmar’da yaşanan zulümden kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanların yaşadıkları kampları ziyaret ettik. Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı katliamdan kaçmayı başaran Arakanlılar, Bangladeş’e sığınarak hayata tutunmaya çalışıyor. Türkiye, tüm kurumlarıyla bölgede insani yardım yapmaya devam ediyor. İHH ve çok sayıdaki sivil toplum kuruluşunun da bölgede yardım faaliyetinde bulunduğunu müşahede ettik. Orada gördüklerimiz cümlelerle anlatılacak gibi değil. Dünyanın bu yaşananlara sessiz kalması oldukça düşündürücü.”

Ziyaret kapsamında başkent Dakka’daki Türk Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek, Büyükelçi Devrim Öztürk’ten Bangladeş’te yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını, TİKA’nın bölgedeki ofisi ziyaret ettiklerini ifade eden Nazlı, “Ziyaretler sırasında İHH insani Yardım Vakfı’nın bölgede gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde görerek aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine yardım malzemesi dağıtımlarını gerçekleştirdik. Kamplarda yaşayan insanların sorunlarını dinleyerek onlarla sohbet edip Türkiye’den herkesin selamını getirdiğimizi, Türkiye olarak mazlumların devamlı yanlarında olacağımızı belirttik” diye konuştu.

Nazlı, milletvekilleri olarak konuyu TBMM’de gündeme getireceklerini de sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir