Küçük Yakup’tan örnek davranış

1236

Kütahya’da ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Yakup Güven, harçlıklarından biriktirdiği parayı Mehmetçik’e gönderdi.

Kadir Adlım Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Güven, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e yönelik operasyonda görev yapan askerlere göndermek üzere harçlıklarından biriktirdiği parayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teslim etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kadir Adlım Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Yakup Güven ile annesi Fehime Güven’i makamında ağırladı.

Duyarlı davranışından dolayı Güven’e teşekkür eden Vali Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı için herhangi bir yardım kampanyası başlatılmadığını ancak minik öğrencinin yardımının değerlendirileceğini söyledi.

Türkiye sınırlarında güven ve istikrarın sağlanması için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın 7’den 70’e destek gördüğünü, Yakup’un da bu desteğin bir parçası olduğunu dile getiren Vali Nayir, şöyle konuştu: “Biz savaştan yana değil, barıştan yanayız. Keşke dünyada hep barış var olmuş olsa. Ama bizi tehdit eden unsurlar da var olduğu müddetçe biz savaşı da göze almak zorundayız. Eğer sınırlarımıza yakın bir yerde düşmanlar gelip yerleşecekse biz onları da oradan temizlemek, kendi vatanımızın güvenliğini de sağlamak zorundayız. Şu anda yürüttüğümüz harekatın adı da “Zeytin Dalı Harekatı.” Zeytin dalı barışın simgesidir. Biz aslında savaş istemiyoruz, bizi orada tehdit eden unsurları kaldırmak istiyoruz. Eğer onlar kendiliğinden çekilirse bizim oradaki müdahalemiz de biter. Dolayısıyla biz ülke olarak birlik, beraberlik içinde büyüğümüzle, küçüğümüzle, kadınımızla, erkeğimizle bugün bu yapılan harekatın arkasında duruyor, onları destekliyoruz. Dua edelim askerimiz gittiği gibi sağ salim geri dönüp gelsin, bu harekatı başarıyla tamamlamış olsunlar.”

Vali Nayir, Güven’i tebrik edip, hediye verdi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir