Gediz’de ‘Mehmetçiğe Selam Olsun’ Gecesi

1137

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatılan “Zeytin Dalı Harekatında görev alan askerlere destek amacıyla ‘Mehmetçiğe selam olsun’ adlı gece düzenlendi.

Gediz Gençlik Merkezi’nde düzenlenen gecede harekata katılan askerler için Kuran’ı Kerim ve Fetih Suresi okunup dua edildi.

Programa; Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Hisarcık Kaymakamı Tuncay Karataş, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı İsmail Sert ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Kahraman Mehmetçiğimize destek amacıyla Gediz Belediye Mehter Takımı konser verdi.

Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, programda yaptığı konuşmada şanla, şerefle dolu tarihimizde mehter takımının önemine değinerek,

“Savaşlarda mehter takımı eşliğinde cenge gitmiş bir ordunun ve milletin mensuplarıyız. Ülkemizin içinden geçtiği süreçte yüzyıllarca devam eden tarihi düşmanların farklı şekillerde bölgemizin farklı yerlerinde karşımıza çıkmaktadır. Şuan ise Afrin’de ordumuzun gerçekleştirmiş olduğu operasyonda askerlerimizin yanında bizde varız demek için hep birlikte buradayız. Gazamız mübarek olsun” dedi.

Daha sonra söz alan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye’nin Afrin bölgesindeki harekatın temelinde barış ve özgürlük yattığını söyledi.

Saraoğlu, “Bundan yüzyıl kadar öncesinde milli mücadelenin başladığı yerdeyiz. 15 Mayıs 1919’da Yunanlıların Sevr Antlaşmasını ortaya koyarak İzmir işgal edildikten sonra Gediz Milli Mücadeleye katılıyor. Gedizliler tarafından 1919’un Haziran Ayı’nda Redd-i İlhak Cemiyeti kuruluyor. Alaşehir Kongresine katılarak, Uşak’la beraber bir konfederasyon kuruyorlar. Gediz bundan yüzyıl önce her türlü imkansızlıklara rağmen Milli Mücadeleye katılmış bir ilçe. Bugün “Zeytin Dalı” diye ifade edilen bu harekatın temelinde barış ve özgürlük var. Osmanlıdan günümüze kadar Türk Ordusu gittiği yere barışı ve özgürlüğü sembolü olarak götürmüştür. Bu ruhu hiçbir zaman milletimiz unutmayacaktır. Mehter takımımızı tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Program sonunda vatandaşlara Gediz Belediyesi Mehter Takımı tarafından helva ikramında bulunuldu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir