Kütahya 22. EMITT Fuarı’nda tanıtılıyor

1128

Kütahya’nın tarihi, kültürel, sanatsal ve termal değerleri dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan ve bu yıl 22. kez kapılarını açan 85 ülke ve 4 bin 800 katılımcıyı ağırlayan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı’nda (EMITT) tanıtılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirilen uluslararası fuarın açılış törenine TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Kütahya Koordinatörü Kutlu Eser, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri ve çok sayıda turizmci katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bu fuar vasıtasıyla özellikle önümüzdeki yıllarda turizm sektöründe dünya turizm pastasından alacağı payı attırma noktasındaki iddiasını da ortaya koyacağını dile getirerek Türkiye’nin yeni ürünlerini dünyaya pazarlama fırsatı bulacağını, yeni pazarlara açılma becerisini göstereceğini ve bilgi, tecrübe paylaşımında bulunulacağını söyledi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir beraberinde Kütahya il protokolü ile birlikte EMITT Fuarı açılışı sonrası Kütahya Valiliği, Kütahya Belediye Başkanlığı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının iş birliği ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen fuar süresince Frig Vadileri ve Aizanoi Antik Kenti, kuruluşun anası Hayme Ana, Başkomutan Tarihi Milli Parkı Şehitlik ve anıtları, Kütahya’nın geleneksel kıyafetleri, termal kaplıcaları, çini sanatı, gümüş işlemeciliği, madenleri ve yöresel kıyafetlerinin tanıtıldığı stantları gezdi.

Kütahya’nın değerlerinin tanıtıldığı stantlar, EMITT 2018 Fuarı’nın ilk gününde ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki heyet Kütahya stantlarını gezen konuklarla yakından ilgilendi. Vali Nayir daha sonra fuardaki diğer illerin stantlarını gezdi.

85 ülke ve 4 bin 800 firmayı buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı (EMITT) 28 Ocak’a kadar ziyarete açık olacak.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir